OPERAFORESTILLING I 2019: CARMEN

Georges Bizet’s Carmen er en operaforestilling af de allermest populære. Oplev den under åben himmel den 9. 16. eller 17. august 2019.

Se billetter

Carmen har alt hvad man kan drømme om i en operaforestilling. Stort drama, lidenskabelige karakterer og en passioneret kærlighedshistorie. Det hele leveret med fortryllende melodier.

Musikken er ligeledes i en klasse for sig. Bizet komponerede mange gode værker, men med Carmen overgår han sig selv. Lyt f.eks. til tyrefægteren Escamillos Toreador-sang i operaens akt II – det er svært ikke at nynne med.

Stort drama – selv for en operaforestilling

Det er svært at overgå dramaet i Carmen. Selv i en genre som opera, der jo ellers  ikke er kendt for at lægge låg på følelserne.

Man fornemmer allerede i åbningsscenen, at der er et teatralsk forløb under opsejling. Sigøjnerpigen Carmen og de andre piger fra tobaksfabrikken strømmer ud efter arbejdsdagens afslutning. De lokale ungersvende flirter. Men Carmen lader med en uforglemmelig habanera forstå, at hendes hjerte ikke lader sig binde. Kærligheden er en oprørsk fugl, ingen kan tæmme.

Habaneraen er i øvrigt også et eksempel på, at solosang i opera ikke altid trækker på samme hammel. I Carmen leges der med genrene som i få andre berømte operaer.

Carmen er en operaforestilling af de mest populære
Opera Hedeland opførte også Carmen i 2007. Dengang med Randi Stene i rollen som Carmen.

Den livlige Carmen bliver anholdt for et knivoverfald, men hun forfører operaens anden hovedkarakter, Don José – der skulle bevogte hende – og de flygter sammen. Parret bliver elskere. Don José deserterer fra hæren og lader sin kæreste fra hjemegnen, Michaëla, i stikken for at være sammen med Carmen.

Men ak, to måneder senere er Carmen blevet træt af Don José. I stedet har hun åbnet sit utæmmelige hjerte for tyrefægteren Escamillo.

Vil du læse hele historien så kig videre her – eller indløs billet og få slutningen i Opera Hedeland i august 2019.

CAST

Castet til Carmen offentliggøres i foråret 2019.

Tilmeld dig nyhedsbrevet for at følge med her.

Du kan også vælge at følge os på FacebookInstagram eller LinkedIn

BILLETTER

Billetsalget til Opera Hedelands tre årlige forestillinger sker gennem Ticketmaster. Det er muligt at vælge præcis hvor du vil sidde. Operaen er i fire akter med samlet spilletid på 3 timer (inkl. 25 min. pause).

Alle dage starter forestillingen kl. 20.00.

Køb nu hos Ticketmaster!

Der er tre priskategorier (angivne priser er inkl. Ticketmasters gebyr)

A: 550,-
B: 450,-
C: 315,-

Pris inkl. picnic-pakke fra Meyers Køkken

A: 755,-
B: 655,-
C: 520,-

Køb nu hos Ticketmaster!

Rabat til ældre

Medlemmer af Ældresagen tilbydes særlige rabatter. Find tilbuddene på Ældresagens hjemmeside lige her – gælder kun medlemmer.

Rabat til yngre

Unge under 25 år kan købe billet til halv pris.

Unge under 40 kan købe b- og c-billetter til halv pris, dog kun ledsaget en person over 40.

Køb med rabat hos Ticketmaster!

Grupperabat

Ved samlet køb af mindst 10 billetter gives 10% rabat.

Gruppebilletter købes per telefon eller på fysiske salgssteder.

Der kan købes billetter gennem Ticketmaster på tre måder:

Teatret er delt op i tre sektioner (I, II og III). De tre billetkategorier er markeret med hver sin farve i salsplanen nedenfor.

Nummereringen af pladserne er fortløbende med uret. Der er 17 rækker med række 1 tættest scenen. Kørestolsikonet på række 17 i sektion I markerer området for kørestolsbrugere.

Alle pladser er gode

Udsynet fungerer særdeles godt fra samtlige pladser i amfiteatret. Himmel, landskab, sø, scene, orkester og tekstanlæg når hele vejen rundt. Det samme gælder lyden. Vi har lavet akustiske modeller, der definerer lyddækningen, og konklusionen er, at lydkvaliteten er stort set ens i hele teatret.

Alle arrangementer er desuden udviklet med tanke på at fungere og kommunikere i en 180 graders vinkel.

Vær forsigtig

Når publikum forlader teatret er det vigtigt ikke at forsøge at forcere græsskråningerne, da de er glatte af aftenens dug og kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Gør operaforestillingen til en festlig begivenhed for kolleger eller kunder. Opera Hedeland tilbyder særlige løsninger med grupperabat til firmaer og kulturklubber.

Vi skræddersyr gerne løsninger for større grupper. Mulighederne er mange. Det kan blandt andet være:

  • Kundearrangementer for virksomheder med rundvisning, fællesspisning, VIP arrangement eller foredrag om området inden forestillingen
  • Rundvisning i Hedeland – kan også arrangeres uden for spilledagene, evt. med en naturvejleder koblet som kan fortælle om den helt særlige natur
  • Kulturelle sponsorater – hvor virksomheder kan støtte unges mulighed for særlig kulturoplevelse i form af ungdomsbilletter til Opera Hedeland
  • Særlig tilkøb i form af udvalgte sangere og pianist der besøger jeres virksomhed eller forening sammen med oplæg ved operachef Claus Lynge
  • Oplæg/foredrag ved operachef Claus Lynge om at drive en kulturvirksomhed efter LEAN-principper

For mere information om Opera Hedelands tilbud og muligheder kontakt venligst Thomas Telving på thomas@operahedeland.dk eller mobil 2479 0322.

Aflysning f.eks. på grund af dårligt vejr sker yderst sjældent og kun hvis det er strengt nødvendigt. Ved aflysning refunderes den fulde billetpris. Ticketmasters gebyr refunderes ikke.