Opera Hedeland inviterer skoleelever til ”Mini-Rigoletto” onsdag d. 12. august 2020 kl. 10-12.

I 2020 får skoleelever fra Opera Hedelands samarbejdskommuner igen mulighed for at opleve gratis opera tilpasset børn og unge. Dermed følges der op på ”Mini-Carmen”, hvor alle 3000 billetter blev afsat. Denne gang er der tale om Verdis dramatiske klassiker Rigoletto.

Essensen er med i tilpasset version

Opsætningen er rettet mod elever på femte klassetrin og opefter. Forestillingen varer godt en time og rummer essensen af den originale fortælling. Sangene er oversat til dansk på tekstanlægget, hvilket gør det lettere at forstå handlingen.

Indføring i Verdis tragiske historie om Rigoletto

Pizza og finkultur

Spørger man i en tilfældig skoleklasse, om de kan nynne noget fra Verdis Rigoletto, vil der næppe ryge mange hænder i vejret. Slår man i stedet de første toner fra arien La donna è mobile – kvinden er lunefuld, an, vil stort set alle til gengæld være med.

Verdis melodi er brugt i et hav af tegnefilm, reklamer og andre produktioner, som på den ene eller anden måde har ønsket at udstråle klassisk italiensk stil og stemning. Pizzareklamen nedenfor er blot ét eksempel. Verdi har måttet se sig brugt – eller misbrugt – til at promovere alt fra deodoranter til sportsbegivenheder, chips, chokolade og computerspil.

Efter en tur i Opera Hedeland vil det stå klart, at passagen stammer fra et drama med væsentligt mere på spil end snacks og toiletartikler.

Kvinden er lunefuld, og reklamebranchen er fuld af gode idéer. Ovenfor ses en reklame for Dr. Oetker, som bruger Verdis arie La Donna é Mobile som underlægningsmusik. Reklamen er langt fra den eneste, som bruger arien.

Storslået scenografi og musik

Scenografien i Hedeland Naturparks amfiteater er den samme til Mini-Rigoletto som til Rigoletto in extenso. Det samme gælder musikken. Den smukke sang akkompagneres af musikerne fra det topprofessionelle Opera Hedeland Festivalorkester.

Informationer om biletter og skolemateriale følger!

Der er gratis adgang til forestillingen for skoleelever og ledsagende lærere i Roskilde, Greve og Høje Taastrup Kommuner.

Mere information om billetbestilling følger, ligesom der her på siden vil blive publiceret relevant undervisningsmateriale.