AIDA

I august 2022 opførte Opera Hedeland Giuseppe Verdis operaforestilling AIDA om den slavegjorte etiopiske prinsesse, der forelsker sig i den egyptiske hærfører Radamés.

Med det gamle Egypten som bagtæppe er AIDA en tidløs historie om krig, kærlighed og forræderi. Historien er en rutsjebane af følelser fortalt gennem Verdis smukke og udtryksfulde musik.

AIDA er en etiopisk prinsesse, som holdes fanget i Egypten, forelsket i general Radamés. Følelserne er gengældte, men da Radamés udvælges til at føre krig mod Etiopien, konfronteres de to elskende med det svære valg mellem kærligheden til hinanden og loyaliteten overfor deres lande.

Karakterne i AIDA udsættes for uløselige dilemmaer og store moralske prøvelser. Er kærligheden vigtigere end nationen? Måske. Men gælder det samme, hvis ens far er nationens leder, og kærligheden koster menneskeliv?

Verdi blotter nådeløst både mennesker og nationers fejlbarlighed, men vi efterlades ikke uden glimt af håb. Og undervejs kan vi lade os rive med af storslåede øjeblikke, hvor musik, sang og drama får himlen over hedelandet til at skælve.

Læs mere om Giuseppe Verdis fortryllende fortælling Aida her.




Cast

Solister

Yana Kleyn: Aida
Kjetil Støa: Radamès
Andrea Pellegrini: Amneris
Tadas Girininkas: Ramphis
Lars Fosser: Amonasro
Steffen Bruun: Kongen af Egypten
Per Jellum: Bud
Kristine Nowlain: Ypperstepræstinde


Kunstnerisk team 

Rodula Gaitanou: Instruktør
Anna Sofie Keller Brandsborg: Assisterende instruktør
Carlo Goldstein: Dirigent
Simon Corder: Scenograf/lysdesigner
Gøje Rostrup: Kostumedesign
Filipe Carvalheiro: Kormester
Jannik Elkjær: Koreograf

Her kan du læse mere om det talentspækkede cast, som opførte Aida i 2022.

 

Mini-Aida

Opera Hedeland gentog i 2022 successen med gratis opera for skoleelever. Læs om Mini-Aida.