Jakob Bloch Jespersen

Basbaryton – Zuniga, Carmen 2019

Beskeden til os operagængere fra Jakob Bloch Jespersen er ikke til at tage fejl af: Nyd det!

Her giver vi dig muligheden for at lære basbaryton Jakob Bloch Jespersen lidt bedre at kende. I sommeren 2019 kan han opleves  som officeren Zuniga i Opera Hedelands opsætning af Carmen.

Hvad glæder du dig mest til ved at optræde i Opera Hedeland?

”Når vejret arter sig, kan Hedeland være en nærmest overjordisk kulisse for ethvert drama.”

Er der særlige udfordringer ved at skulle optræde under åben himmel?

”Listen er lang – det er lidt som humlebien, som ikke ved den ikke kan flyve.”

Har du et godt råd til nye operagængere?

”Læn dig tilbage og nyd turen!”

Hvilket sprog kan du bedst lide at synge på?

”Jeg synger absolut mest på tysk, men både italiensk og fransk ligger også godt i munden.”

Biografi – Jakob Bloch Jespersen

Basbaryton Jakob Bloch Jespersen fik allerede som dreng sin musikalske grunduddannelse på Sankt Annæ Gymnasium og som medlem af Københavns Drengekor. Det førte til studier ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og siden til Operaakademiet i København. I 2013 modtog han Musikanmelderringens kunstnerprisog i 2014 Aksel Schiøtz-prisen.

I 2006 debuterede Jakob Bloch Jespersen på Det Kgl. Teater som Angelotti i Puccinis ”Tosca”, hvor han siden har medvirket i bl.a. Kasper Holtens DVD-produktion af Carl Nielsens ”Maskarade” i rollen som Magister, og senest i Henry Purcells ”The Fairy Queen” med Concerto Copenhagen under ledelse af Lars Ulrik Mortensen.

Jakob har også tidligere optrådt i Hedeland. Det var i 2017 som Benoît i Puccinis ”La Bohème”. Derudover har Jakob blandt andet medvirket i Mozarts ”Don Giovanni”, Verdis ”La Traviata” og Rossinis ”Barberen fra Sevilla”.

Jakob Bloch Jespersen er en efterspurgt koncertsanger over hele Europa med et repertoire strækkende sig fra det 17. til det 21. århundrede. Især har han beskæftiget sig med den tyske barokmusik – og J.S. Bachs musik i særdeleshed.

Han har samarbejdet med ensembler som: Trinity Baroque, Lautten Compagney, Barokksolistene, Leipziger Kammerorchester, Concerto Copenhagen, Arte Dei Suonatori, Scottish Chamber Orchestra, Nieuwe Philharmonie Utrecht, The Brandeburg Orchestra, og i det moderne repertoire med ensembler som Theatre of Voices, Kammerensemble Neue Musik Berlin, London Sinfonietta, Figura Ensemble, Athelas Symfonietta og Scenatet.

Jakob Bloch Jespernsen kan høres på en række indspilninger, bl.a. som Jesus i Heinrich Schütz’s fire passioner med Ars Nova og Paul Hillier, i en serie med musik af ”Buxtehude og hans kreds” med Theatre of Voices for Dacapo records.