Steffen Bruun

Steffen Bruun er uddannet bas på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og ved operaakademiet i Sydney. Siden sin debut i 2005 har han gjort sig gældende som en af Danmarks fremmeste oratoriesangere og er en yndet, talentfuld bassanger.

Han debuterede som Kejseren i Stravinskijs Nattergalen på Den Fynske Opera, og har senere varetaget roller som Sarastro i Mozarts Tryllefløjten på Nyborg Sommeropera, Comte de Grieux i Massenets Manon på Copenhagen Opera Festival, Raimondo i Donizettis Lucia di Lammermoor på Opera Hedeland, Leone i Händels Tamerlano på Poznań Opera og som Alcindoro i Puccinis La Bohème på Det Kongelige Teater. Steffen Bruun har adskillige gange sunget både Caronte og Plutone i Monteverdis L’Orfeo blandt andet på Hofteatret.

Steffen Bruun høres jævnligt i de store oratorier af Bach, Schütz, Händel og Mozart. Han har sunget med en række anerkendte orkestre som DR Symfoniorkestret, Concerto Copenhagen, Malmø Symfoniorkester, Oxford Philomusica, Flensburg Bach-Orchester samt Odense og Aalborg Symfoniorkestre. Sammen med DR Symfoniorkestret har han indspillet bassolistpartiet i uropførelsen af Klenaus 9. Symfoni og Vægteren i Carl Nielsens Maskerade.

Steffen Bruun er ansat i DR Vokalensemblet og er tilknyttet Home Opera i Berlin.