Operaforestilling i 2024: Pigen fra Vesten

Oplev operaen, som Puccini selv mente var hans bedste opera nogensinde, når Opera Hedeland opfører ”Pigen fra Vesten” i 2024. Oplev den under åben himmel den 9., 16. og 17. august 2023.

KØB BILLETTER MED 10 % JULERABAT HER. GÆLDER TIL 31/12-23.

Med Puccinis ”Pigen fra Vesten” rykker guldgravermiljøet fra det barske liv omkring saloonen i det vestlige USA ind i grusgravens storslåede amfiteater i Opera Hedeland i sommeren 2024.

I det vilde vesten huserer den stærke kvinde Minnie i sit milde regime. Hun er en kvinde med ben i næsen og hjerte for tilværelsens sande værdier, når hun skal handle i en mandsdomineret verden.

Ægte kærlighed udgør omdrejningspunktet for fortællingen, da den gæve Minnie må kæmpe for kærligheden efter sin forelskelse i en efterlyst bandit, så de kan gå en fælles fremtid i møde.

Minnie er således en stærk kvindeskikkelse og hun er samlingspunkt for mændene i Puccinis opera, hvilket er usædvanligt for hans stykker, hvor kvinderne ellers har været gennem store lidelser.

Moderne og farverig forestilling af Puccini

Operamesteren Giacomo Puccini er måske allermest kendt for at have skrevet operaen ”La Boheme”, men det er ”Pigen fra Vesten”, eller ”La fanciulla West”, han selv betegner som sin bedste opera nogensinde.

”Pigen fra Vesten” blev både bestilt af og opført for første gang i 1910 på The Metropolitan Opera i New York, hvor publikum efter sigende var så begejstrede for opførslen, at Puccini blev kaldt frem af publikum intet mindre end 55 gange.

Operaen er moderne i sit stof og figurtegning, og den har et både krævende, stort og meget smukt korparti.

Partituret er farverigt og skrevet til et meget stort orkester, hvilket Opera Hedelands festivalorkester ser meget frem til at opføre, når den helt særlige lyd som beskriver det vilde vesten skal flyde gennem augusthimlen i Opera Hedeland.

Cast og kunstnerisk team offentliggøres i ultimo 2023.

KØB BILLETTER HER

Forestillingsdatoer for ”Pigen fra Vesten” 2024

  • Fredag den 9. august klokken 20.00
  • Fredag den 16. august klokken 20.00
  • Lørdag den 17. august klokken 20.00