Begejstrede anmeldere: Historisk sejr til Opera Hedeland

Opera Hedelands modige opsætning af den forholdsvis ukendte “La Sonnambula” bliver taget særdeles godt i mod af anmelderkorpset.

Berlingske Tidende giver La Sonnambula 6 stjerner

Søren Schauser fra Berlingske kvitterer med hele seks stjerner og kalder operaen for “… sangligt suveræn som på en verdensscene og visuelt konsekvent som en kunstinstallation.”

Han er imponeret over udnyttelsen af omgivelserne og det skiftende lys, naturen bringer, når mørket falder på og beskriver opsætningen som “En historisk sejr for Opera Hedeland”

Læs hele anmeldelsen:

Den der gemmer til natten

Gregers Dirckinck-Holmfeldt: Fortryllende

Operaanmelderen Gregers Dirckinck-Holmfeldt er ligesom Søren Schauser mere end begejstret. Han skriver således, at “Grusgraven slår sine egne rekorder. Der bliver spillet opera derude i ødemarken så imponerende som aldrig før.”

Også sangerne får rosende ord med på vejen, når han skriver om “Adam Frandsen med et tenor-overskud af de sjældne, og af de to piger Lina Johnson og Anna Forsebo overordentlig sikkert og klangskønt.”

Læs hele anmeldelsen:

UNA DONNA! UNA DONNA!

Magasinet KBH giver fem stjerner

Magasinet KBH har i flere år været faste gæster hos Opera Hedeland. Også i år er begejstringen stor. Bettina Nielsen skriver bl.a. at “… stemningen er fantastisk, og fortællingen lever på det mystiske, spirituelle og følelsesladede. For ’Søvngængersken’ er ægte bel canto, hvis karakteristika er virtuos sang …”

Og virtuos sang får man i følge Bettina Nielsen. Ikke mindst fra hovedkarakteren, Lina Johnson: “Opera Hedeland har (…) fundet en vidunderlig titelkarakter i den norske sopran Lina Johnson, der både sangligt og dramatisk er en fryd i alle højder …”

Læs hele anmeldelsen:

… en fryd i alle højder

Kristeligt Dagblad giver fire stjerner

Kristeligt Dagblads faste operaanmelder, Peter Dürfeldt, var glad, men dog ikke helt i skyerne over Bellinis Søvngængerske. Han kvitterer med fire stjerner og skriver bl.a. at “Fine sangere og et stort vovemod skabte en seværdig forestilling på Opera Hedeland.”

Hele anmeldelsen er ikke tilgængelig online, men et udpluk kan læses her:

Opera med morsomme Olsen Banden-indslag