The Fairy Queen
Opera-streaming fra Gisselfeld Kloster fra den 14. december 2021
Fra 14. december streamer Opera Hedeland Henry Purcells opera “The Fairy Queen” i en særudgave tilpasset skoleelever. Operaen, som er baseret på Shakespeares “En Skærsommernatsdrøm”, varer en time og følges af skræddersyet undervisningsmateriale.
Operaen er produceret med henblik på elever fra 0.-6. klassetrin, men eventyrlystne i alle aldre kan kvit og frit følge med i løjerne. Både sang og musik foregår på højeste niveau.
BEMÆRK: Planlagt premiere d. 15.12. er fremrykket én dag pga. corona-nedlukningen.
Trailer
Se opera-streaming
Operaen publiceres på YouTube, Vimeo, Facebook og Charanga den 14.12. kl. 9.00. Derefter vil den blive liggende til fri afbenyttelse. Vælg din foretrukne kanal nedenfor eller find Opera Hedeland i de respektive kanalers apps.
Youtube
Vimeo
Charanga
Direkte link (brug UniC til at logge ind på Charanga)
BEMÆRK: Ved problemer kan stream findes ved at søge på “Opera Hedeland” på hver af de tre kanaler.
Hent undervisningsmateriale
Der er produceret undervisningsmateriale til forestillingen, som kan benyttes fra 0.-6. klassetrin. Materialet er opbygget af forskellige elementer, som kan bruges uafhængigt af hinanden. Der er således rig mulighed for at tilpasse materialet til de forskellige aldersgrupper.
Hvad kan vi gøre bedre?
Hjælp os med at tilpasse opera og undervisningsmateriale næste år – svar på fire korte spørgsmål, når du har vist operaen for dine elever.
“The Fairy Queen” streames i fornemme rammer og med dygtige sangere i front. Steffen Jespersen, Sofie Lund-Tonnesen, Sibylle Glosted og Joakim Larsson indtager partierne som de fire årstiders feer. Foto: Mikal Schlosser.
Mere info om “The Fairy Queen”
“The Fairy Queen” er baseret på Shakespeares komedie “En Skærsommernatsdrøm” og byder på en eventyrlig og lattermild oplevelse. Operaen er filmet i unikke omgivelser på Gisselfeld Kloster og instrueret af Freja Friberg Lyme.
Vi befinder os i et fantasiland langt borte, hvor der bor feer. Her overværer vi et døgn med de fire feer Sommerfe, Efterårsfe, Vinterfe og Forårsfe. I landet er også en hjemløs, som to af feerne driller. Men da efterårsfeen fortryller sommerfeen til at forelske sig i den hjemløse, skabes der splid mellem feerne på kryds og tværs. Heldigvis ender det hele lykkeligt og alle bliver igen venner.
Det er langt fra første gang, Freja Friberg Lyme laver opera for børn, og hun glæder sig til reaktionen.
“Børn og unge er det sværeste og mest interessante publikum at lave opera for. De er fuldstændigt åbne og fordomsfri, og samtidig er de ikke bundet af voksnes høflighed. Derfor er de fuldstændigt ligefremme i deres reaktion. Det er så forfriskende og lærerigt”, siger instruktøren.
Medvirkende
Solister
Forårs-fe: Steffen Jespersen, kontratenor
Sommer-fe: Sofie Lund-Tonnesen, sopran
Efterårs-fe: Sibylle Glosted, sopran
Vinter-fe: Joakim Larsson, basbaryton
Den hjemløse: Jakob Bloch Jespersen, basbaryton
Concerto Copenhagen
Violin 1: Fredrik From
Violin 2: Hannah Tibell
Viola og tamburin: Jesenka Balic Zunic
Cello: Judith-Maria Blomsterberg
Violone: Joakim Peterson
Obo og blokfløjte: Nienke van der Meulen
Obo 2: Rodrigo Pas og Stephan Esmeljer
Cembalo: Lars Ulrik Mortensen
Orkesterchef: Nikolaj de fine Licht
Filmteam
Jakob Ohrt, Carl Marott og Amin Zouiten
Rekvisitør: Carl Johan Jacobsen
Stillfotos: Mikal Schlosser
Location og tak til
Paradehuset (www.paradehuset.dk), Gisselfeld Kloster (www.gisselfeld-kloster.dk), Koncert- kirken, Blågårds Plads (www.koncertkirken.dk), Concerto Copenhagen v/Vikolaj de fine Licht (orkesterchef), Benedicte B. Balslev og Kirsten Larsen (www.coco.dk) og Juhl-Sørensen (www.piano.dk)
Produktion
Opera Hedeland v/operachef Claus Lynge
Støtte
Produktionen har modtaget generøs støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.