Hedeland i selskab med de største

Opera Hedeland Reumert-nomineret for 2012-forestillingen Don Giovanni

Opera Hedelands Reumert-nominering 2013 bringer den unge opera i flot selskab i den danske operaverden.

-Først og fremmest er det jo en anerkendelse af de medvirkende, der bar den forestilling så smukt igennem. Men vi ser da også nomineringen som et skulderklap for operaens virke på den lange bane, siger operachef Claus Lynge.

Forestillingen Don Giovanni var iscenesat af svenske Lars Rudolfsson og bød på forrygende præstationer af sangere, dirigent og orkester. Derudover byggede forestillingen på Opera Hedelands grundformel: At foretage få, men tydelige greb indenfor scenografien, og så i øvrigt lade sang, handling, musik og stemningen i sommernatten gøre deres del af arbejdet.

-I modsætning til teatrets black box er omgivelserne i Hedeland jo en enorm ressource, som bidrager til oplevelsen, forklarer Claus Lynge.

I Don Giovanni var både kostumer og scenografi forenklet mest muligt, indtil gravscenen, hvor jorden under sangerne – og publikum – åbnede sig, og forestillingens hovedperson på dramatisk vis forsvandt i ild og røg.

-Gennem årene har vi søgt at finde ind til operakunstens kerne på vores måde, og det giver altså bonus. Jeg er stolt af, at vi på én gang kan være folkelige og på et højt kunstnerisk niveau. At kombinere de to elementer er måske Opera Hedelands særkende, siger operachefen.

Reumert-priserne uddeles 5. maj 2013.

Reumertnomineringer, Årets Opera
•    Don Giovanni, Opera Hedeland
•    Djævlene fra Loudun, Det Kongelige Teater
•    Il Trittico, Det Kongelige Teater