Kommuner forlænger kontrakt med Opera Hedeland

Med tre borgmestres underskrift på en ny aftale med Opera Hedeland er det trofaste publikum sikret smukke oplevelser under åben himmel i yderligere tre år.

Aftalen glæder både operachef Claus Lynge og de tre kommuner, Høje Taastrup, Greve og Roskilde, der har en fælles ambition om at udvikle brugen af de smukke hedelandskab mellem Taastrup, Greve og Roskilde.

”Vi er glade for, at de tre kommuner er enige om, at Opera Hedeland fortsat skal være en væsentlig del af strategien for Hedeland Naturpark. Vi er lykkedes med at skabe store kunstneriske og publikumsmæssige successer, og det fine hedelandskab spiller altid en stor rolle både før og under koncerten”, siger direktør og operachef Claus Lynge.

Forpligtet til højt niveau

Med kontrakten for 2018-2020 forpligter Opera Hedeland sig mod et økonomisk tilskud på ca. 300.000 fra hver kommune til at opføre opera i fuld skala på internationalt niveau hver sommer på amfi-scenen i Hedeland Naturpark.

Publikum fra hele regionen

Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K), glæder sig over aftalen og hæfter sig bl.a. ved, at Opera Hedeland passer godt ind i udviklingen af det visionære nye bosted Nærheden.

“Opera Hedeland har stor succes med sine forestillinger i Danmarks smukkeste amfiteater, og det glæder mig, at aftalen nu er forlænget. De ambitiøse opsætninger tiltrækker publikum fra hele regionen, endog Sverige, og er derfor med til at sætte Hedeland Naturpark og dets enestående natur på landkortet. Det er attraktivt at bo tæt på Hedeland, og Nærheden i Hedehusene vil i de kommende år udvikles til det moderne bosted tæt på både naturen og kulturen i Hedeland”, siger Michael Ziegler.

For de garvede – og for de knap så erfarne

Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S), glæder sig ligeledes og bemærker bl.a. Opera Hedelands evne til at ramme både et bredt publikum. 

”Opera Hedelands forestillinger tager den knap så erfarne operagænger ved hånden, og formår samtidig at give fantastiske oplevelser til selv de garvede opera-entutiaster. Jeg glæder mig over, at vi har forlænget aftalen med Opera Hedeland. I Roskilde er vi så privilegerede at have hele to egnsteatre, der gang på gang leverer forestillinger af høj kvalitet. Samtidig har vi sat gang i udviklingen af hele Hedeland Naturpark – et bynært og alligevel stort naturskønt område med potentiale, som omgiver amfiteatret. Der er masser at glæde sig til”, siger Joy Mogensen.

Forventet endelig godkendelse

Aftalen skal nu endeligt godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen. Efter kommunernes entydige opbakning forventes dette dog ikke at give anledning til ændringer.

Gå ikke glip af en god plads til La Bohème i august

Forsalget til Opera Hedelands opsætning af Puccinis La Bohème til august går over al forventning og ligger i skrivende stund på det højeste niveau i Opera Hedelands historie.

Køb din billet med det samme på Ticketmaster