Ny Butterfly til Hedeland

Maria José Siri er blevet syg. Danske Elsebeth Dreisig erstatter hende

Opera Hedeland er blevet ramt af sygdom. Den sydamerikanske sopran Maria José Siri har fået konstateret begyndende betændelse på stemmelæberne og har aflyst alle engagementer i den nærmeste fremtid.

-Det er vi naturligvis skuffede over og kede af.  Men det ville være hasarderet at køre et udendørs prøveforløb med en sangerinde i en sådan tilstand. Hun hverken kan eller skal synge med den diagnose, siger operachef Claus Lynge, der dog har fundet en erfaren dansk sopran til at løfte den vigtige rolle.

Elsebeth Dreisig har gennem mange år sunget på Den Jyske Opera, med hvem hun har fået en Reumert, og hun har sunget flere forskellige partier på Det Kgl. Teater gennem de sidste ti år. Hun debuterede i partiet som Butterfly i Malmø Opera i 2010. I den forbindelse skrev JPs anmelder Christine Christiansen:

”Danske Elsebeth Dreisignår overbevisende ud i alle følelsesmæssige aspekter af rollen som Madame Butterfly på Malmø Opera. Det er første gang i en ellers yderst varieret karriere, at hun prøver kræfter med det krævende Puccini-parti, og klangligt kommer hun smukt og overlegent rundt i rollens komplekse følelsesregister.”

Elsebeth Dreisig gentog succesen i Malmø Opera i 2011 og har siden sunget det store parti som Violetta i La Traviata på Det Kgl. Teater. Helt aktuelt havde Elsebeth Dreisig faktisk planlagt turné med en kammerudgave af Madame Butterfly med Det Kgl. Teater dette efterår.

-Vi er meget taknemmelige for, at Elsebeth Dreisig kan træde til med kort varsel og lave plads i en ellers travl kalender, siger operachef Claus Lynge, Opera Hedeland.

Opera Hedelands dirigent, den særdeles erfarne russiske maestro Alexander Polianichko, er begejstret for Elsebeth Dreisig, ligesom instruktør Tobias Theorell mener, at hun er et særdeles godt alternativ til Maria José Siri.