Nyt parløb mellem Opera Hedeland og CPH Opera Festival

Opera Hedeland og CPH Opera Festival har indgået et nyt samarbejde. Dermed kommer to af sommerens helt store operabegivenheder til at spille sammen om at skabe forøget interesse for genren.

Opera Hedeland på programmet i København
”Siden festivalens start har vi set med stor glæde på begivenheden i København og tænkt, at det var oplagt at lave noget sammen. Så jeg tog fat i Peter Lodahl, og nu sætter vi noget fælles i gang, som vi håber vil vokse med årene,” siger Opera Hedelands direktør og operachef, Claus Lynge.

Samarbejdet betyder i første omgang, at Opera Hedeland flettes ind i programmet på CPH Opera Festival, og at årets instruktør, den højt anerkendte Rodula Gaitanou, en formiddag under festivalugen bidrager til underholdningen på Wilhelm Scenen ved Torvehallerne.

Fælles passion for uformelle rammer
Samtidig vil Opera Hedeland præsentere udvalgte dele af festivalens program for sit store publikum for på den måde at trække flere gæster fra Sjælland ind til København.

”Vi ønsker begge at præsentere vores gæster for opera i uformelle og anderledes rammer, og det interessefællesskab skal selvfølgelig udnyttes bedst muligt,” siger direktør for CPH Opera Festival, Peter Lodahl.

Romantik på de store vidder i Opera Hedeland og i operettebåden i Københavns Havn. Foto: Mikal Schlosser / Mathias Løvgreen Bøjesen

Lucia di Lammermoor i Opera Hedeland
Opera Hedeland opfører Donizettis Lucia di Lammermoor d. 4. 10. og 11. august i Øresundsregionens største amfiteater i Hedeland Naturpark. Der afgår opera-shuttle kl. 18:30 til og fra alle forestillinger fra DGI Byen med operaintroduktion undervejs.

Fra Operettebåden til Børssalen i København
CPH Opera Festival foregår i år fra 29. juli til 12. august. Festivalen er spredt ud over København og byder på både små og store events – lige fra Operettebåden i Københavns kanaler over genrekrydset OPERAP: Før den tykke dame syngerpå Plænen i Tivoli til de internationale stjernerecitals i Børssalen.