”Pigen fra Vesten”: Udskiftning i rollen som Dick Johnson

Sydkoreanske James Lee erstatter den Danske tenor Peter Lodahl i rollen som Dick Johnson i årets forestilling. Det sker, efter Lodahl har forvredet sit knæ under prøverne.

Opera Hedeland har kort inden premieren på Puccinis ”Pigen fra Vesten” måttet udskifte i rollen som landevejsrøveren Dick Johnson.

”Vi har desværre haft et uheld på scenen under prøverne, der gør, at Peter Lodahls knæ kræver ro, og derfor kan han ikke gennemføre produktionen som planlagt. Det er vi alle naturligvis ærgerlige over og vi ønsker ham rigtig god bedring,” siger operachef Claus Lynge.

”Jeg havde set enormt meget frem til denne produktion, og jeg er utroligt ked af ikke at kunne lave min store rolledebut som Dick Johnson hos Opera Hedeland i år. Jeg håber at være tilbage på benene om nogle uger,” siger Peter Lodahl.

Sydkoreansk tenor træder til

James Lee er en sydkoreansk tenor med base i Tyskland, hvorfra han hurtigt er fløjet til Danmark og indtrådt i prøverne.

”James Lee havde sidste år debut i rollen som Dick Johnson på Theater Hagen i Tyskland, og derfor er det kompetente kræfter, der træder til med kort varsel,” siger operachef Claus Lynge.

Lees repertoire spænder over en bred række af dramatiske roller som Calaf i ”Turandot” og Don José i ”Carmen”, ligesom han også har haft roller i Verdis operaer som Arrigo i ”I Vespri Siciliano”, Manrico i ”Il Trovatore” og Riccardo i ”Un Ballo de Maschera”.

Han har desuden vundet utallige konkurrencer inklusive en 1. plads ved International Singing Competition Masters of Lyrical Art ved Valentin Teodorian i Bukarest. Derudover har han vundet både førstepræmien og Special Prize ved Competizione dell’Opera i Linz.

En af James Lees største roller har været som Radamès i ”Aida” ved Prags Nationalteater, Operahuset i Cairo, ved The Mortuary Temple of Hatshepsut ved Luxor Festivalen samt ved Opera Festivalen St. Margarethen.

I sæsonen 2023/2024 har han desuden sunget titelrollen i den italienske fem-akts version af ”Don Carlo” under direktion af Frédéric Chaslin og Claus Guth.