Premieren nærmer sig

En stor oplevelse er i vente, når vi blænder op for Lucia di Lammermoor. Vi bringer her et smugkig på årets forestilling og folkene bag.

Instruktøren overhalede operaen inden om

Sanger, Lina Johnson og instruktør, Rodula Gaitanou

Operachef, Claus Lynge:
”Faktisk har vi slet ikke råd til en instruktør som Rodula Gaitanou. I perioden fra vi lavede aftalen og til nu, er hun nået til tops. Hun kom hertil direkte fra Australien, hvor hun lavede Vilhelm Tell af Rossini i Melbourne. Den fik en forrygende modtagelse. Hendes nylige opsætning af Ariadne fra Naxos af Strauss på Göteborgs operaen blev kaldt verdensklasse.”

Etablerede sangere og kommende stjerner

Den norske sopran, Lina Johnson, skjuler diskret sine tennissko

Operachef, Claus Lynge:
”Vi gør med sangerne som med instruktøren. Før de bliver katapulteret ind på helt store steder som Covent Garden i London og Metropolitan Opera i New York, kommer de forbi os. Vi er en del af den fødekæde. Nogle af dem kommer heldigvis også igen, når de har etableret sig. Her er det f.eks. Lina Johnson, som har en strålende karriere og også har besøgt os før.”

Lysmesteren fra cirkus

Scenograf og lysmester, Simon Corder

Operachef, Claus Lynge:
”Bag scenografi og lys står Simon Corder. Vi er tæt på det skotske højland, og når lyset rammer scenografien, sker der noget helt særligt. Simon er vandt for nylig den prestigefyldte Robert Juliat-pris for sit lysdesign til Verdis La Traviata på den udendørs London-opera Holland Park. Siden han som dreng droppede ud af skolen for at arbejde i et cirkus har han lavet både lys og scenografi til et utal af projekter.

Landskabet er med

Omgivelserne inddrages

Uden at afsløre for meget kan vi godt sige, at det smukke landskab omkring teatret også i år inddrages i scenografi og forestilling. Og mon ikke også der kommer en hest forbi!

Køb dine billetter nu

Eller find og køb dine billetter med det samme lige her

Husk, at du kan få rabat, hvis du er medlem af ældresagen, ligesom vi også har fine rabatter til yngre.