Publikum strømmede til Opera Hedeland

Opera Hedeland har længe været en af Danmarks mest populære operaer, men i år nåede succesen nye højder.

Det går godt for Danmarks smukkeste udendørs opera. Med 7.611 besøgende skal man helt tilbage til 2011 for at matche billetsalget til årets opførelse af Puccinis La Boheme. I følge operachef, Claus Lynge, er der flere årsager til den store publikumsinteresse.

”La Bohème, som vi opførte i år, er en opera, som mange kender og holder af, så det har i sig selv spillet en rolle for salget. Men vi har også indgået nye mediesamarbejder og brugt sociale medier på nye måder, så der ligger flere ting bag”, siger Claus Lynge om de flotte salgstal.

Glæde blandt stamgæster

For mere end to ud af tre publikummer var det ikke første visit i amfiteatret i Hedeland Naturpark. Det viser en publikumsmåling, som også tager temperaturen på den generelle tilfredshed med arrangementet.

”Vores måling viser, at 9 ud af 10 overvejer at besøge os igen næste år, og erfaringsmæssigt ved vi, at mange gør alvor af det. Vi kan også se af målingen, at helt overvældende mange gerne anbefaler oplevelsen til andre”, siger Claus Lynge. Allerede nu er der solgt godt 1.000 billetter til næste års forestilling.

Tekstanlæg opgraderes

Et område, som får kritik i evalueringen, er tekstningen af operaen. Opera Hedeland har på den baggrund besluttet at opgradere tekstanlægget til næste års forestilling.

Desuden nærlæses alle kommentarer i evalueringen med henblik på at forsøge at justere forholdene der, hvor nogen har haft noget at bemærke.

Rekordmange rosende anmeldere

Årets forestilling høstede meget fine anmeldelser og fik i øvrigt besøg af et rekordstort antal anmeldere fra både Danmark og Sverige. Skånska Dagbladet kalder opsætningen af La Bohème for ”rasende dygtig”, mens ligeledes svenske Operalogg skriver, at ”Det lykkes endnu en gang det kunstneriske team at skabe en fremragende forestilling.”

Berlingske Tidende, Kristeligt Dagblad og flere andre danske medier kvitterede med fem stjerner.

Læs mere om anmeldelserne her

 

Billetter til Opera Hedeland 2018

I 2018 opfører Opera Hedeland Donizettis berømte Lucia di Lammermoor. Billetterne er sat til salg via Ticketmaster