Stjernespækket hold klar til Opera Hedeland 2016

Udviklingen af sommerens forestilling, Bellinis Søvngængersken, er i fuld gang. Det stemningsfulde amfiteater venter, holdet er sat, og der kommer til at stå internationalt kendte stjerner både i kulissen og på scenen.

Den kendte og anerkendte billedkunstner Christian Lemmerz, som også har lavet scenografi for Det Kgl. Teater, kommer til at stå for scenografien. Instruktøren bliver den Reumert-nominerede nordmand Runar Hodne, mens dirigentstokken føres af japansk-danske Martin Nagashima Toft. Igen bliver det i spidsen for Collegium Musicum, der spiller for femte gang i Opera Hedeland.

Cast_Nyhedsbrev
Opera Hedeland backstage-teamet 2016: Fra venstre: koreograf Christine Meldal, scenograf Christian Lemmerz, lysdesigner Ulrik Gad, instruktør Runar Hodne, kostumedesignet Maria Gyllenhoff, instruktørassistent Freja Friberg Lyme.

Den store udendørs scene får besøg af bl.a. tenoren Adam Frandsen, som publikum også havde fornøjelsen af i sidste års Mozart-forestilling, Cosi fan tutte. I år skal han synge det krævende hovedparti som den velhavende gårdejer Elvino, der er trolovet med en anden hovedperson, Amina, som synges af sopranen Lina Johnson.
Sidstnævnte er den unge kvinde, som er så uheldig at gå i søvne og havne i den forkerte seng og dermed kickstarte den intrige, som driver den dramatiske operas handling frem.

Desuden medvirker bl.a. mezzo sopran Kristina Wahlin, samt sopranen Anna Forsebo.

”Igen i år er det lykkedes at få nogle af de allerbedste sangere fra ind- og udland til at medvirke. Det er også nødvendigt, for Søvngængersken er ikke blot smuk, men også virkelig krævende at synge”, siger Opera Hedelands chef, Claus Lynge, som også glæder sig over samarbejdet med det øvrige hold.

”Musikken kommer i særdeles gode og for stampublikummet også velkendte hænder. Vi får nemlig både dirigent Martin Nagashima Toft og kormester Filipe Carvalheiro med os, og de fik rigtig meget ros, da vi lavede Troubaduren for to år siden”, siger Claus Lynge.