Carlo Goldstein

Carlo Goldstein vender tilbage som dirigent i Opera Hedeland, når vi opsætter ”Pigen fra Vesten” af Puccini. Han har tidligere dirigeret ”Aida” i 2022 til stor glæde for publikum og anmeldere.

Han har et flot CV, og senest har han i starten af sæson 2023/24 dirigeret åbningskoncerten på Respighi Festival i Bologna og den meget vellykkede premiere på en ny produktion af Verdis Luisa Miller på Teatro Sociale di Como. Siden begyndelsen af sæsonen har han også haft stillingen som kunstnerisk rådgiver for programmet for symfonikoncerter og kammermusik i Como.

Efter en meget rost genoplivning af La Cenerentola i begyndelsen af sæsonen 2022/23 dirigerede Goldstein premieren  på Die Dreigroschenoper og opførelser af La Bohème og Hänsel und Gretel som ledende gæstedirigent på Wiener Volksoper. Han vendte også tilbage til Teatro Massimo Palermo (La Traviata), Toscanini-orkestret i Parma samt til Südwestdeutsche Philharmonie Konstanz. Carlo har desuden optrådt i det meste af verden – fra Korea til Italien.

Som dirigent for symfonisk repertoire er Goldstein også ved at skabe sig et navn: i november 2021 trådte han til med kort varsel og med stor succes på BBC Philharmonic, hvor han dirigerede den britiske premiere på Paul Ben-Haims 2. symfoni. I 2018 debuterede Carlo Goldstein på Sächsische Staatskapelle Dresden med værker af Schönberg, Weber og Mendelssohn.

Ud over sin musikalske uddannelse (fx på Salzburg Mozarteum og Royal College of Music London) tog Goldstein en grad i filosofi (æstetik) fra universitetet i Milano. Han har udgivet flere artikler om æstetik og musikhistorie. I 2009 blev Carlo Goldstein tildelt førsteprisen ved den internationale dirigentkonkurrence i Graz.

Carlo Goldstein undersøger værkerne, han dirigerer, meget grundigt. I musikalsk realisering er livlighed og sammenhæng vigtigere for ham end fortolkningstraditioner. Hans fortolkninger er fulde af varme og følsomhed og udvikler deres særlige charme uden falsk storhed. Han dirigerer normalt operaer uden partiturer og bærer sine sangere på hænderne. Ud over at være en dygtig italiensk operadirigent har Goldstein et indgående kendskab til det – også mindre kendte – symfoniske repertoire. Han har dirigeret adskillige uropførelser af værker af italienske og internationale komponister, herunder på Milano Musica Festival og med MDI Ensemble.