Giacomo Schmidt

Den tysk-italienske lyriske baryton, Giacomo Schmidt, begyndte i en meget ung alder at synge i børnekor, såsom Kinderchor des Schleswig-Holsteinischen Landestheater. Han afsluttede sine bachelorstudier på HfMT Köln og UdK Berlin og er i øjeblikket i gang med kandidatuddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Giacomo blev udvalgt til at være stipendiat ved Liedakademie Heidelberger Frühling 2021/22 og fik efterfølgende Thomas Hampson som mentor. Giacomo har optrådt under Schubert Woche i Pierre Boulez Saal, Berlin og Neuland Lied Festival, Heidelberg. Hans studier blev også beriget af studier hos Elly Ameling og Hans Eijsackers i masterclasses på International Liedfestival Zeist.

Han har optrådt i en børneproduktion af Hänsel og Grete med Taschenoper Lübeck, som førte ham til Rheingau Musik Festival og Luzern Festival.

Som medstifter og ensemblemedlem af musikteaterkollektivet operationderkuenste har han optrådt som Papageno (Mozarts Die Zauberflöte) og Conte di Almaviva (Rossinis Il barbiere di Siviglia) i tidligere produktioner.

Et stort fokus i hans repertoire er Lied. Tiden på Heidelberger Frühlings Liedakademie resulterede i et tæt duopartnerskab med pianisten Jong Sun Woo. I 2023 vandt duoen 1. præmie og to specialpriser ved International Student Lied Duo Competition i Groningen. Senest ved den internationale Schubert-konkurrence i Dortmund blev de tildelt 2. præmien og publikumsprisen ved den internationale vokalkonkurrence Hertogenbosch. Duoen vandt igen publikumsprisen og prisen for bedste fortolkning af en nybestilt komposition og Recital Engagement Prize fra Lied-festivalen Zeist