Gøje Rostrup

Gøje Rostrup er scenograf og billedkunstner, og hendes smukke kostumer har tidligere fyldt Opera Hedelands amfiteater i 2022, da vi opførte ”Aida” og tømte Europa for guldstoffer til den store kjole i opsætningen. I år står hun bag kostumerne til ”Pigen fra Vesten” af Puccini.

Gøje har arbejdet som kostume- og scenograf siden hun dimitterede fra Danmarks Designskole i 1988. Hun udstiller hertil også sine arbejder som visuel og konceptuel kunstner.

Opera passer godt til Gøjes visuelle univers: Det kunstige, surrealistiske og fremmede, som en operaproduktion kan være, er endnu et forum for hende til at undersøge forbindelsen mellem materiale, historie og iscenesættelse.

Gøje er tilknyttet flere institutioner som gæsteforelæser, heriblandt Den Danske Scenekunstskole.

I de senere år har Gøje været tilknyttet en række teatre, blandt dem: Oldenburgisches Staatstheater i Tyskland, Rogaland Teater i Norge, Det Kongelige Teater, Den Jyske Opera, Opera Hedeland, Den Fynske Opera, Teater V, Dansekapellet, Folketeatret, Aalborg Teater, Teater Grob, Uppercut Danseteater og SlotsOperaen/Operaen i Svendborg.