Simon Corder

Den prisvindende scenograf og lysdesigner Simon Corder har skabt flere end 400 projekter internationalt i løbet af de sidste 40 år. Hans praksis omfatter bl.a. lyssætning til scenekunst, scenografi & produktionsdesign, lyskunst, zoo design, eventproduktion.

Han har arbejdet meget som lysdesigner og scenograf inden for opera, stedsspecifikke produktioner, teater og dans. Hans bestillingsinstallationer og kunstværker er altid udendørs.

Simon skabte belysning til Night Safari-attraktionen i Singapore, den første natåbne zoologiske have i verden, der åbnede i 1994 og siden besøgt af over 25 millioner mennesker. Han er fortsat en respekteret international zoo design konsulent.

Nomineret til en Olivier Award i 2004, en Irish Times Irish Theatre Award i 2013 og vinder af kategorien ‘særlige projekter’ ved Lighting Design Awards 2006. Han blev i hjemlandet England hædret som ridder af illumination i 2017.

I Opera Hedeland har vi flere gange haft fornøjelsen af hans stærke arbejde, og I kan således glæde jer til det igen ved ”Pigen fra Vesten” i 2024.