Tadas Girininkas

Tadas Girininkas er en litauisk bassanger, uddannet ved Lithuanian Academy of Music and Theatre i 2009. Seneste fik Tadas sin dobbeltdebut som Fiesco i Verdis Simon Boccanegra på Lithuanian National Opera i Vilnius og som Mephistopheles i Faust på Det Kongelige Teater.

Tadas Girininkas’ repertoire omfatter  store basroller i en række verdenskendte operaer, som Colline i Puccinis La Bohème, Rocco i Beethovens Fidelio, De Silva i Verdis Ernani, Maliuta Skuratov i Rimsky-Korsakovs Tsarens Brud samt Zuniga i Bizets Carmen, Sparafucile i Verdis Rigoletto og Capuletti i Gounods Roméo et Juliette.

Han har desuden sunget en række oratorier, blandt andet Francks Les Beatitudes, Händels Alexander’s Feast, Mozarts Requiem, Verdis Requiem og Puccinis Messa di Gloria.

I 2013 blev Tadas Girininkas kåret som Årets Operasolist i Litauen, og i 2014 og 2021 blev han tildelt den mest prestigefyldte teaterpris i Litauen – Golden Stage Cross.

Du har tidligere spillet rollen som Ramphis (St. Gallen 2019/2020). Hvilke fordele er der ved at spille den samme rolle – men i anden opsætning?

”Det bliver en vidunderlig oplevelse at synge den samme rolle igen, men med ny scene, ny musik og opsættelse. Jeg har tidligere sunget opera i det fri, men hvad jeg har set af billeder af Opera Hedelands scene og setting – og det er helt fantastisk! Jeg kan slet ikke vente med at optræde her, for det er en af de allerbedste Aida-opsættelser!”