William Pedersen

Baryton William Pedersen er uddannet fra nogle af Europas fineste konservarorier: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, Hochschule für Musik und Theater i München og Guildhall School of Music and Drama i London.

Senest har William optrådt som Aeneas i Purcells ”Dido & Aeneas” og Belcore i Donizettis ”Elskovsdrikken”. Derudover har han sunget partier som Marullo i Verdis ”Rigoletto”, Dancaïre i Bizets ”Carmen” og Papageno i Mozarts ”Tryllefløjten”. Som liedsanger har han opført værker af Schumann, Brahms og Nielsen.

William har optrådt som solist i Mozarts og Brahms’ ”Requiem”, Bachs juleoratorium og Händel’s ”Messias”. Han har gentagne gange været solist ved Copenhagen Operafestival, Festival del alta Val Nervia i Italien og turneret i hele landet med OperetteKompagniet.

I en årrække har William sunget kor hos Opera Hedeland, hvor han også har haft mindre solistiske partier, blandt andet Dancaïre i Bizets ”Carmen” og som Papageno i Opera Hedelands operafilm ”Tryllefløjten” i 2023.