La Traviata

Tre års forberedelser kulminerede med et gennembrud for hovedrolleindehaveren Kari Postma i La Traviata i Opera Hedeland.

Der lå en gigantisk indsats bag de tre opførelser af Verdi’s La Traviata i Opera Hedeland i 2011. Den lille, charmerende nordmand Kari Postma, der indtog scenen i rollen som Violetta, havde øvet i hen ved tre år for at blive klar til den krævende rolle.

”Da jeg først blev tilbudt rollen, overvejede jeg at sige nej, for jeg tvivlede på at jeg kunne løfte den. Men jeg besluttede mig for at sige ja, og så bare arbejde knaldhårdt på at lære den.”

Og arbejdet bar frugt for den 36-årige sopran, der har påtog sig sin karrieres største rolle som Violetta i La Traviata. Violetta lever et overfladisk liv som glædespige, indtil hun møder sit livs store kærlighed. Hun kan ikke sige nej til kærligheden, men en kvinde i 1800-tallets Frankrig kan heller ikke bare lægge sin fortid bag sig og skabe sig et nyt liv. Derfor må hun og hendes udkårne, Alfredo, se kærligheden smuldre mellem fingrene på dem. Som resultat af deres kærlighed lider Violetta en tragisk skæbne.

”Rollen er næsten som skrevet til to personer. Violetta og hendes sangpartier udvikler sig fra det overfladiske og lette i starten, over den dybe passion til den dystre, tragiske afslutning. Det er meget vanskeligt at spænde over så store forskelle i stemmen,” sagde Kari.

Postma, der har igennem tre år har taget operaens svære partier et for et og modtaget undervisning af flere lærere undervejs. Også på det dramatiske område var rollen som Violetta vanskelig, fordi personen rummer så mange facetter. Hun er på én gang en lystfuld kvinde til salg og en sårbar, ensom sjæl med en meget stærk personlighed. Hun er på én gang uhyggeligt bevidst om den dystre konsekvens af sine valg og lykkeligt naiv i sin tro på kærligheden.

Cast

Instruktør: Vibeke Wrede
Instr. ass. Ida Elling Magnus
Koreograf: Martin Forsberg
Scenograf: Martin Eriksson
Kostumedesign: Laureline Démonet
Dirigent: Erik Nielsen
Ass. dirigent & kormester: Martin Nagashima Toft
Lysdesign: Ulrik Gad
Orkester: Collegium Musicum
Solister:
Violetta: Kari Postma
Annina: Denise Beck
Alfredo Germont: Daniel Johansson
Georg Germont: Fredrik Zetterström
Gaston: Adam Frandsen
Baron Douphol: Erlend Tyrmi
Marquis von Obigny: Jakob Bloch Jespersen
Doktor Crenvil: Jakob Zethner
En tjener: Jakob Soelberg
En kommissær: Paul Frederiksen
En ledsager: Sicilia Gadborg Høegh