Flot evaluering fra begejstret Carmen-publikum

De høje forventninger til Carmen blev indfriet, afslører årets publikumsmåling. Opera, picnic og natur er en god cocktail, og så er der ét eller andet med stemningen, lyder evalueringen.

Mere end 9 ud af 10 publikummer, der overværede Carmen i august 2019, overvejer, ifølge Opera Hedelands publikumsundersøgelse at besøge operaen igen næste år. At mange sætter handling bag ordene, fremgår af forsalget til 2020-udgaven af Verdis Rigoletto. Selvom Rigoletto er mindre kendt, har forsalget allerede overhalet det ellers store early bird-salg til Carmen.  

Køb dine billetter til Rigoletto via Ticketmaster her

Fyrværkeri til Carmen i Opera Hedeland
Der skrues gerne op for effekterne i Opera Hedeland. Til Carmen var der fyrværkeri og biler på scenen, mens der tidligere bl.a. har været heste og en helikopter involveret. Foto: Mikal Schlosser.

Publikums mening tæller

”Publikums tilbagemeldinger om deres oplevelser i Opera Hedeland er vigtige for os. Det er selvfølgelig dejligt at vide, at det hårde arbejde bliver taget godt imod. Derudover giver konstruktiv feedback også muligheden for at blive ved med at forbedre og udvikle Opera Hedeland,” fortæller operachef, Claus Lynge.

Opera Hedeland er bl.a. blevet bekræftet i, at de er gode til at udnytte stedets helt særlige muligheder for at få forestillingen og naturen til at spille sammen. Noget af det, der vil blive arbejdet med, er tekstningen af operaen, mens generelle forhold som f.eks. madservering og sanitet også løbende tilses og finpudses.

Flere operajomfruer

Evalueringen af Carmen i Opera Hedeland viser, at en større procentdel af publikum var førstegangsbesøgende end sidste år. Stigningen kan blandt andet tilskrives, at titlen. Carmen er en af de mest kendte og elskede operaer i verden. Med sin smukke musik og effektive handlingsforløb er Carmen samtidig en oplagt begynderopera.

En del af forklaringen tilskrives også nye tiltag på markedsføringsfronten, som bl.a. viser, at en større del af publikum har fundet vej til operaen via Facebook. Desuden er der i samarbejde med Ældresagen udviklet en familiepakke, som gør det muligt for ældre generationer at invitere de yngre med.

Se også: Førstehjælp til operajomfruer i ny operaordbog

Loyale gengangere

En meget stor andel af Opera Hedelands publikum består fortsat af loyale gengangere. Op imod 40 procent af publikum har overværet mere end fem forestillinger. Som det har været tilfældet i mange år er største delen – 7 ud af 10 gæster – kvinder.

Ord på oplevelsen

Mange af de ca. 430 gæster, som har besvaret den spørgeskemabaserede undersøgelse har suppleret med fine udsagn om operaen. Se nogle af dem her.

Det er en totaloplevelse i de rammer, Hedeland kan byde på, naturen og opsætningen passer så godt sammen. Jeg bliver helt høj.

Storslået og unik oplevelse i det fri. Især når mørket faldt på, var det er fantastisk og intenst. Hyggeligt at kunne nyde en picnic i det fri på klapstole, tæppe eller bord/bænkesæt.

Flot og storslået amfiteater. Godt organiseret med flot overblik af alle de frivillige. Hyggeligt at spise den medbragte mad. Flot opsætning af opera og supergode operasangere. Alt i alt en overdådig totaloplevelse.

Det var en meget stor oplevelse. Det var den første opera, jeg har oplevet og bestemt ikke sidste gang. Det var virkelig en øjenåbner.

Enestående oplevelse, dejlige omgivelser, styr på de praktiske forhold

Det er en helhedsoplevelse at være i amfiteateret. Kombinationen af de smukke omgivelser og musikken er helt fantastisk. Når man så oven i købet får muligheden for at se månen dukke op på nattehimlen. Smuk kontrast. Stor oplevelse.

Det var en storslået oplevelse, god musik, fantastiske sangere og en opsætning som brugte omgivelserne. Og midt i det hele så også et gåsetræk og en rovfugl i det fjerne

Det er en operaoplevelse man ikke kan få andre steder

Jeg er ikke den store opera-fan men samspillet mellem operaen og naturen er helt speciel. Det er ca 12 gang jeg var derude sammen med 11 venner

Glad vinder

Opera Hedeland har i forbindelse med publikumsundersøgelsen sat to billetter på højkant som tak for hjælpen med brugbar feedback. Ved en lodtrækning blev Susanne Dige  trukket op ad hatten. Stort tillykke!