Følg oversættelse på mobilen

I år vil publikum i Opera Hedeland få en helt ny mulighed for at følge de oversatte tekster på mobilen med den specialdesignet app Lyri

Operachef, Claus Lynge, har store forventninger til sammensmeltningen af den klassiske genre og den nye teknologi.

”Jeg har selv testet det flere gange i Italien, og det fungerer fantastisk godt. Man kunne frygte, at det ville tage opmærksomhed fra, hvad der foregår på scenen at få tekst på mobilen imens, men det er meget diskret og gør kun lige, hvad der er nødvendigt for at kunne forstå handlingen”, siger Claus Lynge.

Appen er designet af Lyri.it og forbruger cirka 10 procent af telefonens batteri på de tre timer, en forestilling normalt varer. I udlandet stiller arrangøren i reglen WiFi til rådighed for gæsterne, og det er også tilfældet i Opera Hedeland.

”Vi opfordrer gæsterne til at downloade appen på forhånd og logge på vores WiFi, når de kommer. Derefter kører resten af sig selv.  Vores signalør sender i forvejen teksterne simultant til storskærmene, så det hele kommer til at hænge sammen”, siger Claus Lynge.

Sådan gør du:

  1. Download app’en, gerne inden du ankommer til Opera Hedeland. Du kan downloade via de to links nedenfor eller søge på Lyri i App Store eller Play Store

App Store (iphone or iPad)

Play Store (Android devices)

Windows Phone

2.   Når du ankommer til Opera Hedeland går du på det gratis WiFi ved navn ”Lyri”

3.   Du logger på app’en med brugernavn: free og password: free

Via små bruger-film kan du se hvordan man gør. Se film her

 

logo flat_614