Opera Hedeland får international anerkendelse

Opera Hedeland Troubaduren-614

Den uformelle atmosfære har haft det med at tage noget af opmærksomheden fra det kunstneriske niveau i de årlige udendørs koncerter i Opera Hedeland. Men nu slår en uafhængig professionel evaluering udført af den Hollandske Opera-ekspert Guus Mostart fast, at Opera Hedeland også kunstnerisk gør en fremragende figur, når den måles efter internationale standarder.

Det var organisationen Opera Europe, der efter henvendelse fra Opera Hedelands bestyrelse pegede på Guus Mostart til at evaluere den sjællandske udendørs opera i internationalt perspektiv. Målet med evalueringen var fra Opera Hedelands side at få et objektivt blik på, om man kunne stå distancen internationalt og samtidig få anbefalinger til at fremme operaens omdømme.

Claus Lynge, som er operachef for Opera Hedeland, er begejstret for den flotte evaluering, som går 360 grader rundt og både ser på omgivelser, kunstnerisk kvalitet, logistik og markedsføring.

”Når en kapacitet som Guus Mostart går ud med sådan en evaluering, er det en meget klar anerkendelse af, at vi har fat i den lange ende med Opera Hedeland. Omgivelsernes skønhed fremhæves, hvilket vi glæder os over, men at han også i meget høj grad anerkender den kunstneriske kvalitet er næsten endnu bedre,” siger Claus Lynge, som har stået i spidsen for Opera Hedeland siden 2003.

Guus Mostart er en internationalt anerkendt ekspert, som blandt andet har været leder af store operahuse i både England, Canada og hjemlandet Holland.