Operaforestilling i 2023: Askepot

6. august 2022I NyhederAf Opera Hedeland

Rossinis spøgefulde operaforestilling ’Askepot’ er om steddatteren Askepot, der holdes som tjenestepige og som vinder prinsens hjerte til stor misundelse for sine to stedsøstre. Oplev den under åben himmel den 5., 11. og 12. august 2023.

Køb billetter og picnickurve til ‘Askepot’ i Opera Hedeland her

Med augusthimlen som levende bagtæppe opfører Opera Hedeland for første gang en opera af Gioacchino Rossini, når folkeeventyret om den underdanige Askepot foldes ud i en underholdende opera i to akter i Opera Hedelands smukke amfiteater.

Scenen er sat i 1700-tallets Italien og med en afveksling mellem det morsomme og det inderlige, følger vi Askepots udfordringer som fattig, lydig steddatter. Kender man i forvejen Disneys Askepot, vil man nok bemærke, at Rossini har afløst den onde stedmor med en fordrukken stedfar, Don Magnifico, ligesom der finder en klassisk identitetsforvirring sted, når prinsen bytter plads med sin kammertjener.

På trods af den ubehagelige stedfader, der har drukket alle pengene op, og de to onde stedsøstre, Clorinda og Tisbe, der dag ud og dag ind gør livet surt for Askepot, lykkedes det Askepot at komme til bal hos prinsen, Don Ramiro, der leder efter en fremtidig kone og som fortrylles af den ukendte Askepots skønhed og væsen.

Uanset om man er operaelsker eller for første gang skal give sig i kast med operakunstens fortryllende verden, er denne Askepot-opera fra 1817 en vidunderlig oplevelse, da fortællingen er både genkendelig, humoristisk og overraskende.

Om Rossini

Gioacchino Rossini er en af musikhistoriens allerstørste og mest succesfulde komponister. Han blev født i 1792, året efter Mozarts død. Gennem sit liv skrev han 32 operaer, der opførtes overalt i Europa, og som kan opleves i tro og nytænkende versioner den dag i dag. Rossini er særligt kendt for sine komiske operaer, hvor persontegninger og musikalsk ekvilibrisme står markant i forgrunden.

Billetter

Askepot kan opleves på Opera Hedeland den 5., 11. og 12. august 2023. Billetter købes via Ticketmaster.