Opera på skoleskemaet

Opera Hedeland forbereder besøg på områdets folkeskoler. Som en del af den nye folkeskolereform skal kulturinstitutioner og skoler samarbejde

Operaens dramaer er på vej ud i skolerne. Med den nye folkeskolereform, der træder i kraft fra august 2014 skal kommunerne nemlig samarbejde med det lokale kulturliv. Og Opera Hedeland står på spring.

-Opera taler til alle. Det er leg, fantasi og stor kunst, som man kan gå på opdagelse i. Mange børn og unge bliver overraskede over, at opera er så vildt og levende, siger operachef Claus Lynge, Opera Hedeland.

Det fik den lokale opera bekræftet i uge 37, da mere end 100 skoleelever var på besøg i Hedelands Amfiteater og oplevede en times musik og sang på stedet. To sangere og en pianist underholdt elever fra 6. og 7. klassetrin fra skoler i Vallensbæk og Hedehusene. Det skete som en del af Vestegnens Kulturuge.

Claus Lynge er for tiden i forhandlinger med to af operaens hjemkommuner, Roskilde og Høje-Taastrup, om et mere formaliseret samarbejde. Operachefen forestiller sig, at sangere og musikere kan komme på besøg i skoleklasserne hen over året, men meget afhænger af skolechefers og musiklæreres indspil i processen.

-Vi kan starte allerede i foråret 2014, men det afhænger af de puljemidler, som kommunerne skal søge til projektet, siger Claus Lynge.

Opera Hedeland har gjort det til sit varemærke at levere opera af international klasse i uformelle og lettilgængelige rammer. Det sker ved tre udendørs forestillinger i august hvert år. I 2014 spiller Verdi’s Trubadouren 1., 8. og 9. august.

-Vi udfordrer vanetænkningen og tager den kulturelle fernis af kunstformen. Det vil vi meget gerne gøre overfor skoleelever også. Den slags hører med til enhver kulturinstitutions virke, siger Claus Lynge.

Opera Hedeland er egnsteater med kommunere Roskilde, Høje-Taastrup og Greve i ejerkredsen.