Fredrik Zetterström

Baryton – Fredrik Zetterström, Rigoletto 2021

Fredrik Zetterström indtager scenen i skikkelse af Rigoletto. Hans forhold til figuren er så personligt, at han små fokusere for at holde gråden på afstand.

Operaforestilling 2020 - Fredik Zetterstrôm

Hvad glæder du dig mest til ved at skulle synge i Opera Hedeland?

”Det fantastiske sted og at tilbringe et par uger i vidunderlige Danmark!”

Hvad er dit forhold til Rigoletto og Verdi?

”Rigtig godt. Jeg elsker Verdi og har sunget meget af ham. Rigoletto, Jago i Otello, Germont i La Traviata, Amonasro i Aida, Renato i Un Ballo in Maschera og flere andre.”

Hvad vil du vælge, hvis du skal pege på én ting, publikum skal lægge særligt mærke til?

”Dét er svært. Én ting …? Det må så blive duetten mellem Rigoletto og solocello i slutningen af hans store arie, Cortigiani. Den udtrykker både hans desperation og hans kærlighed til Gilda.”

Sorgen i Rigolettos hjerte er enorm i operaens allersidste scene, hvor han siger farvel til sin datter Gilda, der er døden nær. Kan du sætte nogle ord på, hvad det kræver at synge sådan en scene?

“Fokus! Det er nødvendigt for ikke at blive revet med og blive for personlig i den sidste scene. Så begynder jeg straks at græde, og så er det slut, og jeg vil ikke kunne synge en tone. Jeg har min egen datter, der er 19 år gammel.”

Sidste gang du optrådte med Opera Hedeland var med en anden af Verdis operaer (La Traviata i 2011, i rollen som Giorgio Germont) – hvad er dine minder fra disse optrædener?

”Kun positivt! Vidunderlige holdkammerater. Fantastisk atmosfære. Vidunderligt på alle måder!”

Er der andet du vil sige til publikum inden de skal opleve Rigoletto?

”Jeg håber, at publikum får en rigtig god aften fyldt med kærlighed, drama, vidunderlig musik og sang og forhåbentlig ingen regn!!!”

Film: Mens vi venter

Da forestillingen i 2020 blev aflyst pga. Covid-19 bad instruktør Tobias Theorell solisterne optage en lille film. Eneste instruktion var, at filmen skulle være uden sang, og at solisten skulle være iført hospitalsskjorte. Her ses Fredrik Zetterströms fortolkning.

Biografi og cast

Se sangernes biografier og læs mere om det fulde cast til Rigoletto i Opera Hedeland her