Kseniya Bakhridtinova

Den ukrainske sopran Kseniya Bakhridtinova er uddannet ved Mykola Lysenko Lviv National Music Academy i Ukraine, hvor hun studerede ved sangsolist- og pianistuddannelserne. Hun er tidligere prisvinder af All-Ukrainian Festival Competition og Minsk International Christmas Singing Competition.

Siden 2016 har Kseniya været solist på Ukraines National Opera i Kyiv, hvor hun blandt andet har sunget Cio-Cio-San i Puccinis ”Madame Butterfly”, Fiordiligi  i Mozarts ”Cosi fan tutte”, Micaëla i Bizets ”Carmen”, Mimi i Puccinis ”La boheme” og Juliet i Offenbachs ”Les contes d’Hoffmann”.

Af seneste engagementer kan nævnes hovedpartiet i Verdis ”Aida” på Litauens Nationalopera og Balletteater, en debut på Opera på Scäret som Amelia i Verdis ”Un ballo in maschera”, og samarbejder med Det Svenske Kammerorkester og Kaunas Symfoniorkester.

Udover sine optrædener på den ukrainske operascene har Kseniya sunget på europæiske scener i blandt andet Østrig, Tyskland, Sverige, Norge og Finland.

Til sommer vil publikum kunne opleve Kseniya i rollen som Minnie i Opera Hedelands opførelse af Puccins ”Pigen fra Vesten”. Dette bliver Kseniyas første optræden på den danske operascene.