Lucas Bruun de Neergaard

Den danske baryton, Lucas Bruun de Neergaard, begyndte sine sangstudier som 22-årig ved privatundervisning hos operasanger Bodil Øland. Efter et år på Det Jyske Musikkonservatorium fortsatte han sin uddannelse ved Operaakademiet i København, hvorfra han dimitterede i 2016 efter studier ved Susanna Eken og Christen Stubbe-Teglbjærg.

Lucas Bruun de Neergaard har en alsidig stemme med et stort omfang, hvilket har gjort det muligt for ham at arbejde med et bredt spænd inden for sit repertoire – fra det lyriske til det mere basbarytonale.

På scenen har han blandt andet sunget roller som Greven i Figaros Bryllup, Papageno i Tryllefløjten, Silvio og Tonio i Pagliacci, John i Andy Papes Til Døden Os samt Ottone i Poppeas Kroning.

Lucas Bruun de Neergaard har udover en forkærlighed for det klassiske opera-repertoire også en stor interesse i nyskreven musik og har uropført flere værker gennem karrieren.

Lucas synger ofte solistpartier i oratorier og har blandt andet optrådt som bas-solist i Juleoratoriet og Johannespassionen af Bach, Händels Messias, rekviemmerne af Brahms, Mozart og Fauré samt i en mængde kantater.

Indenfor lied-genren har han især begået sig i den tysk-romantiske musik af f.eks. Schubert, Schumann og Mahler og har på koncert sunget flere af de store værker af disse, bl.a. Die Schöne Müllerin, Schwanengesang og Lieder eines fahrenden Gesellen.