La Bohème

Kulden spiller en central rolle i Puccinis La Bohème. Og Opera Hedelands opførelse i 2017 var i bogstaveligste forstand en kold fornøjelse. I hvert fald for fødderne på de medvirkende. Dramaet blev nemlig opført på et tykt tæppe af ægte sne fremstillet til lejligheden af finske sne-eksperter. Således bød scenografien også dette år på noget helt særligt.

Nyheder og gengangere på scenen

Hovedkarakteren Mimí blev spillet til perfektion af norske Hamida Kristoffersen, som dermed gjorde en fornem entré i Opera Hedeland. Blandt gengangerne var Adam Frandsen, hvis smukke og kraftfulde tenor-røst, stamgæster har kunnet nyde de to foregående år. I 2017 år fik vi ham at se som Mimís elsker Rodolfo.

Svensk talent i instruktørstolen

Instruktøren bag årets opsætning er Lars Rudolfsson. Den anerkendte svenske instruktør har slået sine folder i Opera Hedeland hele tre gange før. Han stod således bag Bizet´s Carmen i 2007, Mozart´s Tryllefløjten i 2009 og den Reumert-nominerede Don Giovanni, ligeledes af Mozart, i 2012.

Et stærkt hold

I de øvrige roller kan publikum se frem til Den unge danske baryton, Jakob Vad i rollen som Schaunard, den norske baryton, Aleksander Nohr som Marcello og den svenske basbaryton Andreas Franzén som Colline. Hertil kommer den unge svenske sopran Elisabeth Meyer som Musetta og den danske baryton Jakob Bloch Jespersen i de to partier som Benoit og Alcindor.

Anmelderne dryssede stjerner over Opera Hedeland

Anmelderkorpset tog særdeles godt i mod årets opsætning af La Bohème. Opera Hedeland bringer nyt liv til verdens måske mest elskede opera, lød det blandt andet.

Cast

Sangere

Mimi: Hamida Kristoffersen (Norge)
Rodolfo: Adam Frandsen (Danmark)
Schaunard: Jakob Vad (Danmark)
Marcello: Aleksander Nohr (Norge)
Colline: Andreas Franzén (Sverige)
Musetta: Elisabeth Meyers (Sverige)
Benoit & Alcindor: Jakob Bloch Jespersen (Danmark)

Orkester

Collegium Musicum. Orkestret består af musikere fortrinsvis fra Det Kgl. Kapel og Radiosymfoniorkestret. Opera Hedeland og Collegium Musicum indledte et samarbejde i 2011 og orkestret har siden spillet i Opera Hedeland, fraset 2012.

Kor

Lille MUKO er en udløber af MUKO, det musikvidenskabelige institut ved Københavns Universitets kor. Koret er grundlagt i 1967 og har siden 1985 haft Jesper Grove Jørgensen som dirigent.

Roskilde Domkirkes drengekor blev dannet i 1987 og ledes i dag af dirigenten Torsten Nielsen, der overtog efter korets mangeårige dirigent, Finn Ewald. Vi har 8 drenge fra koret med i forestillingen.

Banda

14 musikere fra Roskilde garden udgør det såkaldte Banda-orkester.

Instruktør: Lars Rudolfsson (Sverige)
Dirigent: Henrik Schaefer (Tyskland)
Kostumedesign: Kersti Vitali-Rudolfsson (Sverige)
Lysdesign: Linus Fellbom (Sverige)

Program

Opera Hedeland tilbyder hvert år alle gæster et gratis program ved ankomsten.

Hent programmet fra La Bohème som PDF her.