En tragisk affære

Lucia di Lammermoor

Opera Hedeland opfører i 2018 Donizettis fantastiske opera Lucia di Lammermoor. Den er baseret på Sir Walter Scotts populære roman, The Bride of Lammermoor, og byder på en sand overflod af desperat forelskelse, utroskab, mord og opgør mellem rivaliserende klaner.

Historien handler om den følelsesmæssigt skrøbelige Lucy Ashton (Lucia), som bliver fanget i en fejde mellem hendes egen familie og the Ravenswoods. Handlingen udspiller sig i Lammermuir Hills i Skotland i det 17. århundrede.

Tragedien følges af Donizettis smukke, hjerteskærende musik og byder på vidunderlige arier. Herunder ikke mindst 3. akts berømte vanvidsarie, som har medvirket til, at operaen i dag hører til blandt genrens absolutte klassikere.

I Opera Hedeland vil instruktør Rodula Gaitanou stå i spidsen for opførelsen, bl.a. ledsaget af scenograf Simon Corder.

Lucia di Lammermoor 2018 – Forventningens glæde

I videoen herunder fortæller gæster om deres forventninger til 2018-versionen af Lucia di Lammermoor – og om det at være tilskuer i Opera Hedelands amfiteater i det hele taget.

Cast

Lord Heinrich Ashton (Enrico): Audun Iversen, baryton

Audun Iversen har en veletableret international karriere og optræder i operahuse som Royal Opera House Covent Garden, San Francisco Opera, Oper Zürich, Teatro dell’Opera di Roma, Bolshoi Theater, Theater an der Wien og Deutsche Oper Berlin.

Han har et stort koncerterpertoire, der er særdeles efterspurgt efter Beethovens SYMPHONY NO. 9 og Orffs CARMINA BURANA, stykker han har sunget med dirigenter som Daniel Harding, Jakub Hrůša, Zubin Mehta, Riccardo Muti og Kent Nagano.

Lucia: Lina Johnson, sopran

Lina Johnson afsluttede sin bachelorgrad i klassisk sang i 2006 på det norske statsakademi for musik i Oslo og afsluttede sin kandidatgrad på Det Kongelige Danske Musikkakademi i København i 2008 med højest mulige karakter. Hun afsluttede sine opera-studier på Royal Danish Opera Academy i 2011.

Nylige engagementer er Konstanze / Entführung aus dem Serail ved National Opera, Recital med Bergen National Opera i Austevoll, Bel Canto Koncert på Opera Sør Kristiansand, Mozart Requiem med Københavns Kapelkor samt Bachs St. John Passion med RTE National Symphony Orchestra, udført af Nicholas Kraemer.

Sir Edgard von Ravenswood (Edgardo): Adam Frandsen, tenor

Adam Frandsen nyder international opmærksomhed for en lyrisk tenorstemme, der gerne vækker anmeldernes store begejstring. Han indledte sine operastudier i 2005 med gæsteprofessor ved Royal Copenhagen Opera, Douglas Yates og har siden bl.a. uddannet sig i Houston, Texas.

Nylige engagementer omfatter Nyårskonsert med Norrköpings Symfoniorkester, Tamino / Die Zauberflöte i Göteborg, “Das Lied von der Erde”-koncert med Hamburger Symphoniker i Jerusalem samt Alfredo / La Traviata i Kilden Kristiansand. Opera Hedland-gæster vil i øvrigt bl.a. huske hans præstation som Rodolfo i La bohème i 2017.

Lord Arthur Bucklaw (Arturo): Rasmus Jupin, tenor

Den lyriske danske tenor Rasmus Jupin blev uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med den berømte tenor og stemmelærer Tony Landy. Han studerer i øjeblikket hos Elena Batoukova-Kerl og Torsten Kerl og arbejder på fortolkninger med den danske pianist Klaus Lewinsky.

Han har bl.a. sunget i Vicenzo Bellini’s “Beatrice di Tenda” samt “Belisario” og “Poliuto” af Gaetano Donizetti med det danske bel-canto Society samt i Mozarts” Zauberflöte “på Det Kongelige Danske Musikakademi.

Raimund (Raimondo): Steffen Bruun, bas

Bassen Steffen Bruun er uddannet hos Lars Waage og John Guttman på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium samt ved operaakademiet i Sydney hos professor Michael Halliwell.

Han debuterede i 2005 som Kejseren i Stravinskijs Nattergalen på Den Fynske Opera. Derudover har han bl.a. sunget Sarastro i Mozarts Tryllefløjten på Nyborg Sommeropera. En meget elsket rolle er også Caronte/Plutone i Monteverdis L’Orfeo som han har sunget adskillige gange bl.a på Hofteatret.

Alice (Alisa): Stina Schmidt, mezzosopran

Den danske mezzosopran Stina Schmidt, repræsenterer en ny generation af unge talentfulde sangere, der bevæger sig hjemmevant i mange forskellige genrer. Med sin stærke udstråling og smidige slanke stemme, dækker hun et bredt repertoire fra tidlig barok til ny klassisk musik.

Stina debuterede på Operaen i København i rollen som Flora / LA TRAVIATA. I sommeren 2014 sang hun det store krævende parti som Sesto / LA CLEMENZA DI TITO på Operafabriken i Skåne og senere i 14/15 på Malmø Opera / Verkstan i rollen som Helene / FAUST ET HELENE. I foråret 15 debuterede Stina på Den Fynske Opera i rollen som Senza / ANDRE BYGNINGER.

Normann (Normanno): Jonathan Koppel

Studerer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium ved Professor Kirsten Buhl Møller og har tidligere haft sangstudier hos Hovsångare Björn Asker. Stod på scenen allerede som 5-årig på Det Kongelige Teater i rollen som Cio-Cio-Sans lille dreng i Madame Butterfly.

Johnathan Koppel har optrådt i adskillige koncertsammenhænge siden påbegyndelsen af sine studier, bl.a. som tenor- solisten i Messias og siden for Hendes Kgl. Højhed Kronprinsesse Mary i anledning af Frederiksberg Kommunes velgørenhedskoncert for verdens flygtninge.

Instruktør: Rodula Gaitanou

Født i Athen, uddannet i Paris med base i London. Bl.a. tilknyttet Royal Opera House i London; pris-nomineret i både Australien og Irland for sin iscenesættelser.

Scenograf/lysdesigner: Simon Corder

Prisvindende designer; har fuldført mere end 350 projekter inden for lys, design mv. Bl.a. for La Scala i Milan og The Royal Opera House i London

Kostumedesigner: Gøje Rostrup

Har udført opgaver for bl.a. Det Kongelige Teater, Copenhagen Opera Festival, Den Fynske Opera og Den Jyske Opera.

Dirigent: Martin Nagashima Toft

Har engagementer bl.a. ved Deutsche Oper Berlin, Festspielhaus Baden-Baden samt operahuse og orkestre i Europa. Ansat ved Göteborgoperaen.

Kormester: Filipe Carvalheiro

Har været fast dirigent for kammerkoret Musica siden 2009 og har stået i spidsen for flere kor i ind- og udland og vundet adskillige kor-priser. Kormester hos Opera Hedeland siden 2014.

Koreograf: Jannik Elkjær

Uddannet på Statens scenekunstskole i koreografi og dans samt modtager af kunstrådets arbejdslegat. Modtager af bl.a. Reumert-prisen ogAarhus scenekunst publikumspris. Kunstnerisk leder af teater og dansekompagniet Don Gnu.

Program

Opera Hedeland tilbyder hvert år alle gæster et gratis program ved ankomsten.

Hent programmet fra Lucia di Lammermoor som PDF her.

Lucia di Lammermoor i Opera Hedeland 2018