Billetsalget til forestillinger i 2021 er åbent

Efter midlertidigt salgsstop kan der igen købes billetter til Rigoletto. Premieren er rykket til 6. august 2021, hvor vi står klar med flere tiltag mod smittespredning.

Pilen pegede mod endnu en udsolgt premiere i Opera Hedeland, da Covid-19 med ét satte en stopper for store koncerter. Det var en stor skuffelse for os alle, men nu er der lys forude. De planlagte opførelser af Verdi´s Rigoletto er flyttet til 2021, og billetsalget er genåbnet. For at undgå smittefare indføres bl.a. mere plads mellem sæderne, og trafikken til og fra pladserne bliver dirigeret for at holde afstand.

”Vi tør ikke satse på en normalisering for koncertsteder i 2021, men vores muligheder for at skabe trygge og sikre rammer er gode. Bl.a. fordi vi er et udendørsarrangement med siddepladser og en velfungerende logistik. Konkret har vi f.eks. reduceret i antallet af pladser for at sikre, at selskaber kan sidde samlet, men med afstand til andre selskaber”, siger operachef, Claus Lynge.

Studie: Ringe smitterisiko ved udendørs arrangementer

Et studie fra British Medical Journal indikerer i øvrigt, at smitterisikoen ved udendørs arrangementer i stil med Opera Hedeland er i den helt lave ende.

Se mere om studiet her

Billetsalget til Opera Hedeland er genåbnet. I følge operachef, Claus Lynge, her fotograferet før premieren på Lucia di Lammermoor i 2018, med en række sikkerhedsforanstaltninger mod smitte. Foto: Mikal Schlosser.

Få har returneret deres billetter

Før coronaudbruddet havde billetsalget slået flere rekorder, og alt tydede på en strålende sæson. Det ser dog ud til, at forventningen om en stor oplevelse i 2021 lever i bedste velgående blandt publikum.

”Forsvindende få har benyttet sig af vores tilbud om at få pengene for billetten retur. Stort set alle har holdt fast i deres pladser, som gælder til en tilsvarende forestilling i 2021. På den måde ser det ud til, at gæsterne deler vores optimisme i forhold til at fortsætte festen næste sommer”, siger Claus Lynge.

Læs mere om flytningen af Rigoletto her

Stadig gode pladser til salg

Selvom der var fart på billetsalget før nedlukningen, er lidt over halvdelen af pladserne til 2021 i skrivende stund stadig ledige. Dermed er det, trods stor efterspørgsel, stadig muligt at få en god plads, uanset, hvilken dag, man vælger.

”Det begynder at tynde ud i de ledige pladser tættest på scenen, men der er stadig masser af gode pladser til alle tre spilledage”, siger Claus Lynge.

 

Opera Hedelands trofaste publikum vil ikke risikere at gå glip af den årlige opera under åben himmel. Meget få valgte at returnere billetterne, da forestillingen blev flyttet til 2021. På billedet ses Lina Johnson under prøverne til Lucia di Lammermoor i 2018. Foto: Pressefoto