Operaforestilling i 2021: Rigoletto

Giuseppe Verdis operaforestilling Rigoletto er barsk, rørende og fuld af smuk musik. Oplev den under åben himmel den 6. 13. og 14. august 2021.

KØB BILLETTER

Rigoletto er en operaforestilling om den latterliggjorte hofnars indædte kamp for anerkendelse. Hans lyspunkt i tilværelsen er datteren Gilda. At beskytte hende fra livets modgang, viser sig dog umuligt for den ellers dygtige og kyniske manipulator Rigoletto.

Handlingen i operaforestillingen er baseret på skuespillet Le roi s’amuse af Victor Hugo. Et værk, Verdi selv kaldte for det største drama i moderne tid.

Operaen rummer den smukkeste musik og en af tidens mest kendte operaarier, ’La donna è mobile’ (kvinder er lunefulde).

I Opera Hedelands opsætning indtager den svenske baryton, Fredrik Zetterström rollen som Rigoletto, mens partiet som datteren Gilda synges af tyske Marie Heeschen. Den kendte danske tenor, Peter Lodahl, synger op mod begge i rollen som Hertugen af Mantua.

Se hele castet til Rigoletto her

Læs mere om Verdis historie og arbejdsform

En evigt relevant operaforestilling

Rigoletto udspiller sig i den oprindelige udgave ved Hertugen af Mantuas hof. Rigoletto er hofnarren, som manipulerer og sætter fælder op i bestræbelserne på at behage den magtfulde og kvindeglade hertug.

Avancerede rænkespil

Da hertugen fatter interesse for Rigolettos datter, Gilda, glider kontrollen imidlertid narren af hænde. Det avancerede rænkespil, han sætter i værk for at beskytte datteren, fejler grumt.

Læs mere om handlingen i Rigoletto

Ikke en operaforestilling for sarte sjæle

Rigoletto er ikke en operaforestilling for de svaghjertede. Den betegnes ofte som en af tidens mest barske og censorerne havde da også svære problemer med Rigoletto. Den udstiller på utvetydig vis hertugen som aldeles blottet for moral, og med få andre ting end sex og magt på hjernen

Rigoletto er flere gange fremskrevet med den manipulerende hofnar som en moderne spindoktor.

Billetter til Rigoletto i Opera Hedeland

Hvordan operaforestillingen udspiller sig under åben himmel i Opera Hedeland kan opleves ved selvsyn den 6., 13 og 14. august. Billetter købes via Ticketmaster.

Hele historien om Rigoletto

Vil du læse hele historien så kig videre her

BILLETTER

Billetter til Opera Hedelands tre årlige forestillinger købes via Ticketmaster. Det er muligt at vælge præcis, hvor I vil sidde. Operaen er i tre akter med en samlet spilletid på 3 timer, inklusive 25 minutters pause. Koncertstart er kl. 20.00.

Køb nu hos Ticketmaster!

BEMÆRK: Ifølge ny lov for sikkerhed ved onlinekøb kræves en ekstra kode ved betaling. Dette giver problemer hos visse pengeinstitutter. Ticketmaster yder hjælp via telefon 3848 1630 ved problemer. Se her, hvornår der er mindst risiko for ventetid. I tilfælde af yderligere problemer skriv venligst til info@operahedeland.dk med information om dine billetønsker.

Der er tre priskategorier (angivne priser er inkl. Ticketmasters gebyr)

A: 550,-
B: 450,-
C: 315,-

Pris inkl. picnic-boks fra Meyers Køkken (bemærk, købes særskilt hos Ticketmaster med eller uden samtidigt billetkøb)

A: 760,-
B: 660,-
C: 525,-

Køb billet nu hos Ticketmaster!

Rabat til yngre

Unge under 25 år kan købe billet til halv pris.

Køb med rabat hos Ticketmaster

Rabat til ældre

Spar 15% på almindelige billetter
Spar 25% på familiepakke

Køb med rabat via Ældresagen

Bemærk:
Rabatten kræver medlemskab af Ældresagen
Familiepakken gælder B- og C-billetter og kræver min. 4 deltagere.

Familierabat

Gæster over 40 år, som køber fuldprisbillet, kan tage gæster under 40 år med til halv pris.

Tilbuddet gælder B- og C-billetter.

Køb med rabat hos Ticketmaster

Grupperabat

Ved samlet køb af mindst 10 billetter gives 10% rabat.

Gruppebilletter købes per telefon eller på fysiske salgssteder.

Der kan købes billetter gennem Ticketmaster på tre måder:

Hvis du oplever problemer på Ticketmasters hjemmeside kan du få telefonisk hjælp via ovenstående nummer. Bemærk dog, at der kan være en vis ventetid.

Teatret er delt op i tre sektioner (I, II og III). De tre billetkategorier er markeret med hver sin farve i salsplanen nedenfor.

Nummereringen af pladserne er fortløbende med uret. Der er 17 rækker med række 1 tættest scenen. Kørestolsikonet på række 17 i sektion I markerer området for kørestolsbrugere.

Alle pladser er gode

Udsynet fungerer særdeles godt fra samtlige pladser i amfiteatret. Himmel, landskab, sø, scene, orkester og tekstanlæg når hele vejen rundt. Det samme gælder lyden. Vi har lavet akustiske modeller, der definerer lyddækningen, og konklusionen er, at lydkvaliteten er stort set ens i hele teatret.

Alle arrangementer er desuden udviklet med tanke på at fungere og kommunikere i en 180 graders vinkel.

Vær forsigtig

Når publikum forlader teatret er det vigtigt ikke at forsøge at forcere græsskråningerne, da de er glatte af aftenens dug og kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Gør operaforestillingen til en festlig begivenhed for kolleger eller kunder. Opera Hedeland tilbyder særlige løsninger med grupperabat til firmaer og kulturklubber. Fra 2021 er det tillige blevet muligt at give medarbejderne skattefrie oplevelsesgavekort.

Vi skræddersyr gerne løsninger for større grupper. Mulighederne er mange. Det kan blandt andet være:

  • Kundearrangementer for virksomheder med rundvisning, fællesspisning, VIP arrangement eller foredrag om området inden forestillingen
  • Rundvisning i Hedeland – kan også arrangeres uden for spilledagene, evt. med en naturvejleder koblet som kan fortælle om den helt særlige natur
  • Kulturelle sponsorater – hvor virksomheder kan støtte unges mulighed for særlig kulturoplevelse i form af ungdomsbilletter til Opera Hedeland
  • Særlig tilkøb i form af udvalgte sangere og pianist der besøger jeres virksomhed eller forening sammen med oplæg ved operachef Claus Lynge
  • Oplæg/foredrag ved operachef Claus Lynge om at drive en kulturvirksomhed efter LEAN-principper

For mere information om Opera Hedelands tilbud og muligheder kontakt venligst Thomas Telving på thomas@operahedeland.dk eller mobil 2479 0322.

Aflysning f.eks. på grund af dårligt vejr sker yderst sjældent og kun hvis det er strengt nødvendigt. Ved aflysning refunderes den fulde billetpris. Ticketmasters gebyr refunderes ikke.