Rigoletto står klar i kulissen – køb nu og få rabat

Efter en udsolgt Carmen-premiere kan vi løfte sløret for næste års opera, Giuseppe Verdis knugende smukke Rigoletto. Køb billet nu – så får du 10% rabat og frit valg mellem de bedste pladser.

Rigoletto er fortællingen om den latterliggjorte hofnars indædte kamp for anerkendelse. Hans lyspunkt i tilværelsen er datteren Gilda,  men at beskytte hende fra livets modgang, viser sig umuligt for den uheldige hofnar.

Handlingen i Rigoletto er baseret på skuespillet Le roi s’amuse af Victor Hugo. Et værk, Verdi selv kaldte for det største drama i moderne tid.

10 % Early-bird-rabat – og frit valg af pladser

Traditionen tro sælges billetter med early-bird-rabat på 10% rabat af den oprindelige billetpris. Da de bedste pladser ofte sælges hurtigt, kan vi kun opfordre til at købe billetter i god tid som muligt.

Køb billet til Rigoletto via Ticketmaster.

Det fulde cast offentliggøres til foråret

Castet, der skal bringe den altid bevægende, altid relevante Rigoletto til live, offentliggøres til foråret. En central aktør kan vi dog afsløre med det samme – signaturpartiet, Rigoletto, vil blive sunget af den svenske baryton Fredrik Zetterström.

Fredrik Zetterström på årets plakat til Rigoletto i Opera Hedeland
Vreden og bitterheden siver fra den manipulerende Rigoletto. I Opera Hedeland vil den svenske baryton Fredrik Zetterström med sin fantastiske stemme og stærke udstråling fremmane karakterens mange facetter. Resten af castet offentliggøres i foråret 2020. Foto: Mikal Schlosser.

Rigoletto har været her før

Verdis Rigoletto har historisk betydning for Opera Hedeland. Tilbage i 2002, hvor Opera Hedeland for første gang slog dørene op som et selvstændigt teater, var det med selvsamme Opera på plakaten.

Begejstring og overraskelse hos anmeldere

Dengang var det nyt og nærmest grænseoverskridende at opføre opera i en grusgrav, og Jyllands-Postens anmelder, John Christensen, havde da også medbragt en vis portion skepsis til premieren. Den blev dog gjort til skamme:

”Hvem kan da have fundet på at spille opera i en grusgrav? Vedkommende kunne denne sommeraften nu være glad og stolt over, at det lykkedes så godt”, skrev John Christiansen dengang.

Den sydkoreanske tenor Jae-Chul Bae fik i øvrigt stor ros i partiet som Hertugen. Her fra Politikens Thomas Michelsen:

”Den sydkoreanske tenor Jae-Chul Bae som Hertugen var aftenens highlight. Naturligt dynamisk og spændstigt ungdommelig agerede han midtpunkt i en naturalistisk og historisk umanipuleret scenografi, der lod Verdis opera forblive, hvor den er konciperet til at foregå. I 1500-tallets Mantova”, skrev han.

Vi glæder os til en ny premiere

Opera Hedeland ser frem til at give publikum og anmeldere mulighed for igen at opleve Verdis Rigoletto den 7. 14. og 15. august 2020.

Køb billetter til Rigoletto via Ticketmaster