Stjernebesætning klar til Carmen

Med castet til Carmen er det igen lykkedes Opera Hedeland at mønstre en fantastisk flok sangere til den store klassiske udendørskoncert. I kulissen og orkestergraven huserer desuden en prisbelønnet instruktør, en berømt dirigent og nogle af Danmarks bedste orkestermusikere.

Hovedkarakteren, Carmen, indtages af mezzosopranen Andrea Pellegrini, som ud over at have en stærk og smuk stemme er kendt for sin store alsidighed. Hun har således både sunget tango og jazz og sågar optrådt med guitaristen Jacob Binzer kendt fra rockorkestret D-A-D.

”Jeg ser Andrea Pellegrini som perfekt til Carmen. Med hendes karakterfulde mezzo-stemme og et stærkt scenisk nærvær, er hun som skabt til dette signaturparti”, siger Opera Hedelands chef, Claus Lynge.

Læs interview med Andrea Pellegrini her

Nye navne på plakaten

I andre bærende partier finder vi bl.a. norske Emil Havold Næshagen som Escamillo (udskiftet med Lars Møller før premieren, red.) og Yana Kleyn som Michaëla, samt, ikke mindst, tenoren Magnus Vigilius som Don José.

Magnus Vigilius betegnes af Opera Hedelands operachef som den måske mest betydende danske tenorsanger i mange år. Foto: Pressefoto.

“Magnus Vigilius synger Don José, underofficeren der forelsker sig fatalt i Carmen. Magnus har sunget i flere år på forskellige projekter og scener i Danmark og står i disse år midt i sit internationale gennembrud. Han har forvaltet sit stemmetalent med påpasselighed, og det kan meget vel være hovedårsagen til, at han nu, i midten af sin karriere, er blevet den måske mest betydende danske tenorsanger i mange år”, fortæller Claus Lynge.

“Magnus Vigilius står i disse år midt i sit internationale gennembrud”

Gensyn fra 2018

Publikum får desuden et gensyn med den unge Jonathan Koppel i partiet som Remendado. Sidste år sang han partiet Normanno i ”Lucia di Lammermoor”. Stampublikummet vil tillige huske Jakob Bloch Jespersen fra hans komiske karakterarbejde i partierne Parpignol og Alcindor i 2017-opsætningen af ”La Boheme”.

Jonathan Koppel optrådte i Opera Hedeland i 2018, hvor han i fuld skotsk kampuniform sang Normanno i Donizetti’s “Lucia di Lammermoor”. I 2019 er han med som Remendado i Carmen. Foto: Mikal Schlosser.

Taktstok med internationalt CV

I orkestergraven svinger den dansk-tyske dirigent Christian Kluxen taktstokken overfor det topprofessionelle Opera Hedeland Festivalorkester. Orkestrets navn er nyt, men musikerne er de samme som i Collegium Musicum, der har spillet i Opera Hedeland hele syv gange tidligere.

Christian er musikchef for Victoria Symphony in Canada og chefdirigent for Arctic Philharmonic i Norge.

Christian Kluxen har arbejdet med flere europæiske orkestre. Herunder London Filharmonikerne, Royal Philharmonic og Göteborgs Symfoniorkester. Foto: Marthe Mølstre.

Fantasifuld Reumert-nomineret instruktør

I instruktørstolen finder vi norske Runar Hodne. Han er flere gange Reumert-nomineret, bl.a. for sit arbejde på Aalborg Teater. Hans første erfaring med opera var i Opera Hedeland i 2016, hvor han stod bag opførelsen af Søvngængersken, der blev udpeget som “Årets Opera 2016” af magasinet CPH Culture.

”Runar har udpræget sans for at sætte i scene i de storslåede rammer, som er vores grundvilkår. Og så er han – udover sin musikalitet – flere gange fremhævet for sin personinstruktion, hvilket er med til at gøre karaktererne endnu mere levende. Processen er i fuld gang, og vi glæder os meget til at præsentere resultatet for publikum”, siger Claus Lynge.

Se hele hele castet til vores operaforestilling i 2019 her

Køb billetter

Har du endnu ikke indløst billet så find og køb dine pladser i Opera Hedeland hos Ticketmaster