Lars Fosser

Den danske, prisvindende bass-baryton Lars Fosser er uddannet fra Kunsthøjskolen i Oslo og Operaskolen Bel Canto i Firenze.

Lars har med sin vokal givet flere anmelderroste præstationer på operascenen. Hans repertoire omfatter roller som titelrollen i Verdis ”Rigoletto”, Germont i Verdis “La Traviata” og hovedpartiet i Wagners ”Den Flyvende Hollænder”. Af seneste roller kan nævnes Hagen/Fasolt i Kammeropera Helsingørs ”Ring in a night” og Baron Scarpia i Puccinis ”Tosca”.

Han har sunget på adskillige teatre verden over, såsom Det kgl. Teater i København, Staatsoperette Dresden, National Norwegian Opera og Opera Romana Craiova. Han har medvirket i koncerter i Carnegie Hall i New York City, DR’s Koncertsal og Mercedes-Benz Arena i Berlin med prominente orkestre som Staatskapelle Berlin, Copenhagen Phil og DR Symfoniorkestret.

Lars har vundet flere internationale sangkonkurrencer og -priser ved blandt andet Kammeroper Schloss Rheinsberg International Competition og LYRA International Singing Competition i New York City.
Lars Fosser har også tidligere gæstet Opera Hedeland: i 2021 havde han titelpartiet i Mini-Rigoletto, og i 2022 rollen som Amonasro i ”Aida” og Marsk Stig i operafilmen ”Drot og Marsk”.