Mini-Askepot: Gratis forestilling for skolebørn

‼️ VIGTIG INFORMATION: AFLYSNING ‼️

Formiddagens opførelse af Askepot aflyses grundet stormskader på scenografi og ustadige vejrforhold.

Hensynet til optrædende og gæster vejer tungt i denne beklagelige beslutning.

Hvis I stadig ønsker at se opera med børnene, anbefaler vi at streame vores gratis
børneversion af den danske nationalopera “Drot og Marsk” her.

Venligst,
Opera Hedeland

—-

Opera Hedeland inviterer børn i skolealderen til en særligt børnevenlig udgave af årets opsætning af Rossinis “Askepot”. Mini-Askepot opføres onsdag den 9. august klokken 11 i Opera Hedeland, og det er gratis for skoleklasser, fritidsordninger samt skolebørn og forældre at deltage. 

I samarbejde med kommunerne Greve, Roskilde og Høje Taastrup inviterer Opera Hedeland endnu en gang på opera under åben himmel i børnehøjde. Skolebørnene kan i år se frem til en særligt versioneret udgave af Rossinis “Askepot” i et cirka 60 minutter langt format.

Da skolestarten for en del skoler i år ligger en smule forskudt af forestillingen, opfordrer Opera Hedeland fritidsordninger, børn og forældre til at benytte den sidste del af sommerferien på at lade sig fortrylle af den klassiske operagenre.

Spøgefuld opera for børn

“Askepot” af Rossini er en særlig humoristisk opera, der med sin genkendelige fortælling vil være en oplagt introduktion til operaens verden. Scenen er sat i 1700-tallets Italien og med en afveksling mellem det morsomme og det inderlige, følger vi Askepots udfordringer som fattig, lydig steddatter. Her kan I få en smagsprøve på Francines Vis’ Askepot.

De fleste børn kender i forvejen Disneys Askepot, og her vil de nok bemærke, at Rossini har afløst den onde stedmor med en fordrukken stedfar, Don Magnifico, ligesom der finder en klassisk identitetsforvirring sted, når prinsen bytter plads med sin kammertjener. Derudover er der flere forskelle, som årets instruktør af Opera Hedelands Askepot-forestillinger forklarer i en video her.

På trods af den ubehagelige stedfader, der har drukket alle pengene op, og de to onde stedsøstre, Clorinda og Tisbe, der dag ud og dag ind gør livet surt for Askepot, lykkedes det Askepot at komme til bal hos prinsen, Don Ramiro, der leder efter en fremtidig kone og som fortrylles af den ukendte Askepots skønhed og væsen.

Uanset om man er operaelsker eller for første gang skal give sig i kast med operakunstens fortryllende verden, er denne Askepot-opera fra 1817 en vidunderlig oplevelse, da fortællingen er både genkendelig, humoristisk og overraskende.

Tid og sted: Opera Hedeland, Amfiteatret i Hedeland Naturpark, onsdag den 9. august 2023 klokken 11-12.

Book de gratis billetter via linket her.

Om Rossini

Gioacchino Rossini er en af musikhistoriens allerstørste og mest succesfulde komponister. Han blev født i 1792, året efter Mozarts død. Gennem sit liv skrev han 32 operaer, der opførtes overalt i Europa, og som kan opleves i tro og nytænkende versioner den dag i dag. Rossini er særligt kendt for sine komiske operaer, hvor persontegninger og musikalsk ekvilibrisme står markant i forgrunden.

Om mini-forestillingerne 

Opera Hedeland begyndte i 2017 af tilbyde operaforestillinger særligt til skolebørnene i Greve, Roskilde og Høje Taastrup Kommune. Således har tusindvis af børn over årene oplevet alt fra Carmen til Rigoletto til Aida.

Forestillingerne er både en god introduktion til operaens verden i uformelle rammer og giver samtidig mulighed for en klasseudflugt i storslåede naturrammer.

Cast og kunstnerisk team

Cast

Askepot (Angelina): Francine Vis
Don Ramiro: Conny Thimander
Dandini: Teit Kanstrup
Don Magnifico: Tadas Girininkas
Tisbe: Sophie Haagen
Clorinde: Johanna Nylund
Alidoro: Simonas Strazdas

Kreativt team 

Instruktør og visuelt koncept: Freja Friberg Lyme
Dirigent: Nathanaël Iselin
Kormester: Filipe Carvalheiro
Kostumedesigner: Marie Due Jørgensen

Musikken spilles af Opera Hedelands festivalorkester, der i år tæller 46 musikere fra landets absolutte toporkestre.

Du kan hente undervisningsmaterialet ved at klikke her og her.